Chinese yuan wint aan populariteit als internationale valuta

De Chinese yuan wint razendsnel aan populariteit als internationaal betaalmiddel, zo blijkt uit de laatste cijfers van het internationale SWIFT betalingssysteem. In de maand augustus was de totale waarde van alle transacties die in Chinese yuan werd uitgevoerd namelijk drie keer zo groot als twee jaar geleden. Ook zijn er nu 35% meer financiële instellingen die de yuan renminbi accepteren voor internationaal betalingen naar bedrijven en personen in het Chinese vasteland en in Hong Kong.

Stephen Gilderdale van betalingssysteem SWIFT ziet het gebruik van de renminbi door financiële instellingen en bedrijven sterk toenemen. Ook in Hong Kong, waar de Hong Kong dollar de gangbare munteenheid is, wordt de yuan steeds vaker gebruikt. Een toenemend aantal transacties in de Chinese valuta zorgt er ook voor dat er ook meer behoefte is aan financiële instrumenten waarin men yuan kan omzetten. Het is dan ook niet vreemd dat de Chinese overheid haar financiële markt toegankelijker maakt voor buitenlandse banken.

Vergeleken met de Amerikaanse dollar speelt de yuan nog nauwelijks een rol van betekenis. Cijfers van het SWIFT betalingssysteem laten zien dat in de maand augustus 1,64% van alle transacties in de yuan werd uitgevoerd, tegenover 1,57% in de maand juli. Daarmee staat de munt op de zevende plaats van meest gebruikte valuta binnen SWIFT, zo schrijft China Daily.

yuan-international-trade

De yuan wint al jaren aan terrein als internationale betalingsmunt, maar het marktaandeel blijft vrij klein ten opzichte van de dollar

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders