Cooking the Books: The 2010 Deficit Was $2.1 trillion.

Bruce Bartlett legt het Amerikaans begrotingstekort in de boekhoudkundige zin uit. Bartlett legt uit hoe de Amerikaanse overheid de boekhoudregels creatief toepast.
Amerikaanse bedrijven zijn verplicht om hele andere regels te volgen. Wanneer die strengere regels worden toegepast dan blijkt dat de Amerikaanse uitgaven met $800 miljard veel hoger uitvallen dan het officiële getal weergeeft.
Door de kosten van alle staatsgaranties en toekomstige verplichtingen niet mee te rekenen is men in staat om het tekort lager voor te spiegelen dan feitelijk het geval is. Maar liefst 61% lager.
Er zijn ook wat lichtpuntjes. Zo is de Amerikaanse overheid grootgrondbezitter en heeft die grond, die ze voor vrijwel niets hebben verkregen, voor de gemiddelde historische waarde in de boeken staan. De waarde van die grond is dus eigenlijk veel te laag gewaardeerd. Daaaast kunnen maatregelen in de fiscale sfeer toekomstige tekorten flink beperken. Maar dat betekent wel dat men een belastingverhoging moet invoeren en dat de pensioengerechtigde leeftijd omhoog moet.
Maar zolang men doorgaat met creatief boekhouden dan ziet men niet hoe noodzakelijk dergelijke maatregelen zijn..
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders