De analisten van Deutsche Bank zijn de laatste dagen minder negatief geworden over de euro, zo schrijft Reuters. Volgens George Saravelos, valutastrateeg bij de grootste bank van Duitsland, zal de euro de komende maanden stabiliseren ten opzichte van de dollar. Pas in de tweede helft van dit jaar voorziet hij een verdere daling richting pariteit met de dollar, terwijl de bank dat eerder nog voorspelde voor de eerste helft van dit jaar.

Voor het einde van dit jaar houdt Deutsche Bank vast aan een koersdoel van $0,95 voor de euro, maar de komende maanden kan de munt een opwaartse beweging maken richting de $1,10. Het verkrappende monetaire beleid van de Federal Reserve ten opzichte de ECB zal de wisselkoers op de lange termijn omlaag drukken, maar door onzekerheid over de kracht van de Amerikaanse economie en over de belastinghervormingen van de regering Trump kan die daling volgens Saravelos nog even op zich laten wachten.

Positieve signalen voor de euro

Volgens de valutastrateeg van Deutsche Bank lijkt het politieke risico van de verschillende verkiezingen in Europa mee te vallen, terwijl Mario Draghi tijdens de laatste persconferentie suggereerde dat de ECB het stimulerend beleid sneller kan afbouwen. Deze factoren kunnen de euro op korte termijn de wind in de rug geven.

Deutsche Bank is de vierde grootste bank ter wereld op het gebied van valutahandel. Volgens cijfers van Euromoney heeft de bank een marktaandeel van ongeveer acht procent in de wereldwijde valutahandel van $5 biljoen per dag.