Grootste stijging euro in jaren

Als gevolg van het rentebesluit van de ECB steeg de euro gisteren met 3,7% ten opzichte van de dollar, een beweging die normaal slechts eens in de tien jaar voorkomt. Stond de munt donderdag rond het middaguur nog op een wisselkoers van $1,055, in de avond was dat al opgelopen tot $1,095. Beleggers anticipeerden op een uitbreiding van het QE programma van €60 miljard per maand, maar dat kwam er niet. Wel werd de duur van het programma verlengd tot begin 2017. Ook viel de rentestap van -0,2% naar -0,3% procent tegen, want de markten gingen uit van een daling (stijging?) van de depositorente naar -0,4%.

De volgende grafiek laat zien hoe uitzonderlijk groot de koersstijging van de euro was. Elk lijntje vertegenwoordigt het koersverloop van één dag en de zwarte lijn laat zien wat de EUR/USD gisteren deed. Deze grafiek vonden we op de twitter feed van Eric Scott Hunsader van Nanex.

Door de stijging van de euro ging de AEX-index gisteren met bijna 5% onderuit, terwijl de goudprijs in euro met ongeveer 2,5% daalde. Niet alleen beleggers hebben zich vergist met de euro, ook Goldman Sachs maakte een uitglijder. De bank vertelde haar klanten dat de euro als gevolg van het rentebesluit met 3% zou gaan dalen. Niet dus…

goldman-wrong-call

Goldman Sachs zei dat de euro zou gaan dalen. Hadden ze daar zelf ook naar gehandeld?

euro-usd-exchange-rate

De euro draait als een blad aan de boom door rentebesluit

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders