Maxime Verhagen: “Meer budget voor startersleningen”

Maxime Verhagen is een pleitbezorger van de schuld gedreven politieke economie, zo blijkt uit het volgende audiofragment van BNR Nieuwsradio. In zijn rol als voorzitter van Bouwend Nederland pleit hij voor het beschikbaar stellen van nog meer startersleningen. Het potje moet verdubbeld worden van €50 naar €100 miljoen. Daarnaast moeten gemeentelijke belemmeringen voor starters verholpen worden. Zo lang starters op de woningmarkt zich maar diep genoeg in de schulden steken zijn een paar duizend arbeidsplaatsen in de bouwsector veiliggesteld. Verlengt het kabinet Rutte de BTW-verlaging voor verbouwingen en onderhoud aan het huis, dan zijn nog een paar duizend banen in de bouw verzekerd.

Wat vindt u? Moet de regering de woningmarkt blijven ‘stimuleren’ met belastingvoordelen en subsidies? Of moeten we juist meer snijden in de fiscale voordelen van een ‘eigen’ woning? Hoe krijgen we de woningmarkt in Nederland weer gezond??

Maxime Verhagen: Starters moeten meer lenen

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

3 gedachten over “Maxime Verhagen: “Meer budget voor startersleningen”

 • De overheid moet alle regels en voorschriften voor de woningen afschaffen. De woningmarkt moet zichzelf reguleren.
  Zolang de overheid als een marktmeester blijft gedragen in deze markt zal er niets veranderen. De overheid is het probleem en niet de oplossing.

  Beantwoorden
 • Wat zo opvalt is dat de ex politici het altijd zo goed weten als ze geen minister meer zijn. In de tijd dat ze zelf minister waren hebben ze de puinhopen veroorzaakt.

  Beantwoorden
 • Ik had inderdaad ook wel verwacht dat de BTW-verlaging in de bouw nog zou worden verlengd, erg jammer dat dit niet gebeurd is. De woningmarkt is een delicate kwestie en het is belangrijk dat goede, duurzame maatregelen worden getroffen om deze uit het slop te krijgen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo