Meer vastgoed in Londen blijft onverkocht

Het aantal onverkochte woningen in Londen is dit jaar met bijna de helft toegenomen, zo meldt Bloomberg. Dat is voor een gedeelte te verklaren door de stijging van de huizenprijzen, maar ook voor een deel door onzekerheid over wat de huizenprijzen gaan doen na een Brexit scenario. Eind september stonden er 2.374 woningen te koop, het hoogste niveau ooit. Vergeleken met eind vorig jaar is het aanbod met bijna de helft gestegen, want toen werden er slechts 1.595 woningen aangeboden.

Volgens Molior London, een bureau dat de vastgoedmarkt in de Britse hoofdstad onderzoekt, is de toename van het aantal te koop staande woningen het gevolg van een combinatie van factoren. De slechte timing met de Brexit speelt volgens het onderzoeksbureau zeker een rol, maar daarnaast is er ook een mismatch tussen het soort woningen dat wordt aangeboden en datgene waar de markt om vraagt en wat de potentiële kopers kunnen betalen.

Het aantal verkochte woningen in Londen en in de verschillende voorsteden daalt door de stijgende huizenprijzen en de toegenomen onzekerheid over de economie. Ook zijn huizenkopers terughoudender geworden om een hypotheek af te sluiten, nu er voor een woning 14,5 keer het gemiddelde jaarsalaris van een Londenaar wordt gevraagd. Volgens cijfers van Hometrack is dat het hoogste niveau ooit gemeten.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *