Europese Commissie wil ‘hate speech’ aanpakken

De Europese Commissie organiseerde deze week een bijeenkomst met verschillende sociale media bedrijven, met als doel gedachten uit te wisselen over het effectiever bestrijden van ‘hate speech’, racisme, terroristische propaganda en andere berichten met ‘extremistische inhoud’ op het internet. Hieronder de vertaling van het persbericht dat de Europese Commissie begin deze week naar buiten bracht.

“Terroristische propaganda en andere berichten die online aanzetten tot geweld en haat vormen een serieuze bedreiging voor de veiligheid en de fundamentele rechten. Dit vereist een collectieve reactie van alle betrokken partijen, inclusief de internetbedrijven.

De afgelopen jaren hebben online platforms aanzienlijk meer middelen ingezet om gewelddadige en extremistische berichten zo snel mogelijk te kunnen verwijderen, onder andere door automatische verwijdering.

Dit begint resultaten op te leveren. Echter, ook al zijn er tienduizenden berichten met illegale inhoud weggehaald, er zijn er nog honderdduizenden meer die nog online staan. En de verwijdering daarvan dient snel te gebeuren, want hoe langer het materiaal online staat, hoe groter het bereik is en hoe meer de boodschap zich kan verspreiden en kan groeien. Voortbordurend op de huidige vrijwillige aanpak moet er meer inspanning worden geleverd en moet er meer vooruitgang worden geboekt.

De Europese Commissie rekent op online platforms om meer inspanning te leveren om deze dreigingen snel en alomvattend aan te kunnen pakken. Daaronder valt ook nauwere samenwerking met nationale autoriteiten en instanties die zich bezig houden met handhaving en het intensiever uitwisselen van kennis tussen de online platformen, om te voorkomen dat illegale berichten weer opnieuw opduiken.

We zullen de samenwerking met sociale media bedrijven blijven promoten om terroristische en andere illegale inhoud op het internet op te sporen en te verwijderen en waar nodig wetgeving voorstelling als aanvulling op het bestaande wetgeving.”

Meer controle op het internet

In mei 2016 kondigden de Europese Commissie en vier grote sociale media bedrijven (Facebook, Twitter, Youtube en Microsoft) al een richtlijn aan om zogeheten ‘hate speech’ effectiever te kunnen bestrijden. Een jaar later, in juni 2017, riep de Europese Raad de internetbedrijven op nieuwe technologieën te ontwikkelen die ‘ongewenste berichten’ op het internet automatisch te kunnen verwijderen.

Sociale media en andere online platforms liggen de laatste jaren steeds meer onder vuur, omdat ze te weinig zouden doen om ‘ongewenste’ berichten te verwijderen. Dat beperkt zich niet alleen tot berichten die oproepen tot geweld, maar ook tot informatie die de overheid liever buiten het bereik van het grote publiek wil houden.

Zo werd in Duitsland enige tijd geleden een nieuwe wet aangenomen, waarmee zeer hoge boetes opgelegd kunnen worden aan grote sociale media bedrijven als Facebook, Twitter en Google, indien ze de ‘ongewenste’ berichten niet tijdig verwijderen. En dat leidt tot bizarre situaties, waarbij sociale media met een zekere willekeur berichten en video’s weghalen, onzichtbaar maken of uit de zoekresultaten verwijderen. Ook als deze die niet in strijd zijn met de algemene voorwaarden.

Lees ook:

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

3 gedachten over “Europese Commissie wil ‘hate speech’ aanpakken

 • Fan van Mises

  Het venijn zit hem in de term ‘ongewenste berichten’. Terecht zet je het zelf al tussen haakjes en geef je een voorbeeld.
  Als we toestaan dat we deze richting opgaan, is het hek van de dam.
  Vraag is echter hoe deze trend te keren.
  Als je het weet en zegt, is de kans groot dat het ‘ongewenst’ is. 😉

  Beantwoorden
  • Frank Knopers

   Er is genoeg informatie op het internet te vinden over hoe de sociale media bedrijven dit in de praktijk brengen. Het komt er kort gezegd op neer dat YouTube, Twitter en Facebook, maar ook bedrijven als Paypal, er geen probleem mee hebben om accounts te sluiten of te shadow-bannen van mensen die ‘rechtse’ opvattingen hebben. Zeer gevaarlijke ontwikkeling.

   https://twitter.com/PeterSweden7/status/951171870321270786

   Project Veritas heeft ook een aantal goede video’s hierover. Die mogen nog wel op Youtube staan, vraag is hoe lang nog.

   https://www.youtube.com/watch?v=64gTjdUrDFQ

   Beantwoorden
 • Poppenkast

  “”En andere berichten met ‘extremistische inhoud’ op het internet.””Extremistische inhoud “” is bij de E.U. de vorm van repressie. De op het Politbureau en Centrale Comité geënte, thans aanwezige lichte dictatuur, zal zich versterken. Napoleon Macron krijgt van de geparachuteerde E.U. parlement voorzitter Martin Schultz, alle steun, voor een gezamenlijke (historisch) macht spel, waarbij de kleine landen weer de dupe van zullen zijn. Gelukkig zijn de Oost blokkers hier niet van gediend. Nu de €urocraten via Draghi/E.C.B.de drukpers in september willen uitzetten en dus de rente omhoog gaat, terwijl Italië met zijn insolvabele banken en schuld van €.2.200 miljard zit, kan repressie niet uitblijven en dat is feitelijk de achtergrond, zeker indien sociale onrust kan uitbreken.Daarmee bereiken de €urocraten dat meer extreem rechtse partijen, via ontevreden kiezers, de wind in de zeilen krijgen. Een eerste voorproef is al op 3 maart a.s. te verwachten als Berlusconi met zijn Forca Italia,de 5 sterren beweging van Beppo Grillo en de Lega Nord, de macht in Italië over nemen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders