Poetin houdt rekening met meer ‘false flag’ aanslagen in Syrië

De chemische aanval in de Syrische stad Idlib was een ‘false flag’ die in scene is gezet om Assad in een kwaad daglicht te stellen. Dat zei de Russische president Poetin tijdens een persconferentie in Moskou. Hij zegt ook informatie te hebben dat er meer van dit soort aanslagen zullen plaatsvinden in Syrië, waarbij de regering van Assad weer als schuldige aangewezen zal worden.

Tijdens de persconferentie na afloop van een ontmoeting met de Italiaanse president Sergio Mattarella zei Poetin daar het volgende over:

“We hebben uit verschillende bronnen informatie gekregen dat false flag operaties als deze – want anders kan ik het niet noemen – in andere delen van Syrië worden voorbereid, onder andere in de gebieden ten zuiden van Damascus. Ze willen daar een chemische aanval plannen en de Syrische regering beschuldigen van deze aanval.

Ik heb hier met president Mattarella over gesproken en ik vertelde hem dat de aanslag me sterk deed denken aan de gebeurtenissen van 2003, toen vertegenwoordigers van de Verenigde Staten tijdens sessie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties vermeende bewijzen toonden van chemische wapens die ze hadden gevonden in Irak. Vervolgens werd een militaire campagne opgestart in Irak, die eindigde met de vernietiging van het land, de groei van terreurdreiging en de verschijning van Islamitische Staat op het wereldtoneel.”

Onderzoek

Volgens Poetin moet er een grondig onderzoek worden gedaan naar de chemische aanval die op 4 april plaatsvond in de Syrische stad Idlib. Nog voordat dit incident goed was onderzocht en de conclusies gepresenteerd werden in de Verenigde Naties vuurde het Amerikaanse leger al tientallen Tomahawk raketten af op een militaire luchtbasis van het regeringsleger van Syrië. Daarmee mengde de VS zich voor het eerst in het Syrische conflict.

Volgens de Syrische president Assad zijn er geen chemische wapens meer in handen van het regeringsleger. Terroristische organisaties als Islamitische Staat en Al-Nusra zouden volgens hem nog wel over dit soort wapens kunnen beschikken, aangezien niet alle opslagplaatsen meer onder controle zijn van het Syrische regeringsleger.

Lees ook:

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders