Rusland dreigt Amerikaanse gevechtsvliegtuigen neer te halen boven Syrië

Volgens een woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie moeten gevechtsvliegtuigen van de Amerikaanse coalitie stoppen met hun bombardementen op het Syrische leger. Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico neergeschoten te worden door het luchtafweergeschut dat Rusland in Syrië gestationeerd heeft.

Deze waarschuwing, afkomstig van majoor generaal Igor Konashenkov, is de meest uitgesproken boodschap aan het Amerikaanse leger sinds het begin van de impasse in Syrië. Het is tekenend voor de impasse die ontstaan is na het mislukken van het staakt-het-vuren.

Escalatie

De situatie escaleerde toen Amerikaanse gevechtsvliegtuigen een stelling van het Syrische leger bombardeerde, waardoor tientallen soldaten om het leven kwamen en terreurbeweging ISIS een tegenoffensief openden. Volgens Rusland en het Syrische leger is dit een duidelijk signaal dat de Amerikanen er niet op uit zijn ISIS te bestrijden, maar juist om ze te helpen met het omverwerpen van de regering van Assad. De Amerikanen verdenken op hun beurt het Syrische en Russische leger van bombardementen op ziekenhuizen en woonwijken.

Luchtafweergeschut

Het afgelopen weekend heeft Rusland verschillende S-300 luchtafweerinstallaties in Syrië gepositioneerd. Daarnaast heeft het leger drie oorlogsschepen in het oosten van de Middellandse Zee gestationeerd, vlak voor de kustlijn van Syrië. Deze schepen zijn uitgerust met S-400 raketinstallaties, die ook gevechtsvliegtuigen kunnen neerhalen.

De Washington Post berichtte op 4 oktober dat het Pentagon verschillende opties overweegt om het Syrische leger te bombarderen. Alle opties lijken nu weer op tafel te liggen, na het mislukte staakt-het-vuren. Maar als het aan Rusland ligt stopt de Amerikaanse coalitie per direct met bombarderen:

“Ik raad onze collega’s in Washington aan om heel voorzichtig af te wegen wat de gevolgen kunnen zijn van dit soort plannen”, aldus Konashenkov.

Lees ook:

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders