Starikov: “ISIS is door Westen gecreëerd om Rusland en China te dwarsbomen”

Volgens de Russische auteur, historicus en politicus Nikolai Starikov is de Islamitische Staat (ISIS) een instrument van de Verenigde Staten dat als doel heeft China, Rusland en Europa te destabiliseren. De Verenigde Staten hebben door de regio te destabiliseren en regeringen omver te werpen een voedingsbodem gecreëerd waarin deze terreurbeweging kon groeien. Om de absolute wereldmacht te blijven wil de VS chaos creëren op het Euraziatische continent. We hebben een deel van zijn toespraak vertaald. De volledige tekst in het Engels is hier te vinden.

Over de opkomst van ISIS

Zulke sterk georganiseerde terreurorganisaties met promotievideo’s van Hollywood kwaliteit ontstaan niet zomaar uit zichzelf. Merk op dat niemand twee jaar geleden wist van het bestaan van deze Islamitische Staat. We kenden Al-Quaeda en de Syrische oppositie. En waar is het vrije Syrische leger opeens gebleven? Waren die zo vrij dat ze in het niets zijn opgelost?

starikovStel je voor dat je een groep partizanen hebt zoals de Woudbroeders, en dat die zich dan opeens in de bossen reorganiseren tot de Rode Garde. Dat is onmogelijk. Het is het één of het is het ander. De ene groepering kan niet uit zichzelf transformeren in een andere beweging. Om ruimte te maken voor een terreurbeweging als Islamitische Staat moet je eerst de staten omver werpen. En dat is de gebruikelijke route voor de wereldwijde bankierselite, waarover ik schrijft in mijn boek ‘Macht’.

Hoe creëer je een terreurbeweging als ISIS, als deze verspreid zijn over allemaal verschillende landen? Je hebt de staten Irak en Syrië. Het is niet mogelijk om een leger van honderdduizend militanten op poten te zetten binnen het grondgebied van Irak. Daarvoor moet je eerst de Irakese staat omverwerpen. Of de regering moet compleet afwezig zijn, zoals in Libië het geval was. Ook Syrië moet nu omver geworpen worden en dat is waar de haat tegen Assad vandaan komt. Dit is waarom men steeds roept dat Assad moet vertrekken, dat is om de natiestaat te destabiliseren.

De Amerikanen hebben een quasi-structuur gecreëerd, waarbij ze wapens en geld naar Afghanistan sturen. Merk op dat er op dit moment gevochten wordt om Kunduz, dat grenst aan Tadzjikistan. Men is bezig met een voorbereiding van een brug voor de invasie. Alles verloopt precies volgens plan.

isis

Vluchtelingen

Honderdduizenden Syriërs zijn naar Europa gevlucht. Miljoenen mensen verblijven momenteel in vluchtelingenkampen. Als ze niet naar Europa kunnen, waar moeten ze dan heen? Je kunt ze goedkoop inhuren voor een leger zoals ISIS. Mensen hebben geen optie, de infrastructuur is vernietigd, er is geen plek om te leven en de terreurbeweging biedt je een salaris aan! Deze chaos wil de terreurbeweging via Afghanistan verspreiden richting Centraal-Azië. Met als doel de landen in deze regio te destabiliseren. Daar heb ik, en vele anderen, jaren geleden al over geschreven. Daarna zal de terreurbeweging oprukken richting China en Rusland. Vandaag de dag vechten een paar duizend Oeigoeren voor Islamitische Staat. Dit is een macht die China kan destabiliseren.

Je moet de logica van de Verenigde Staten begrijpen. Zij hebben deze terreurbeweging in het leven geroepen en moeten het de ruimte geven om te laten groeien. Ze zeggen wel dat ze er tegen willen vechten, maar in werkelijkheid bouwen ze een coalitie waardoor de Islamitische Staat nog verder kan groeien. Je kunt je dus afvragen of de VS werkelijk als doel heeft ISIS te bestrijden.

In Afghanistan vocht het Amerikaanse leger naar eigen zeggen tegen drugs, maar de productie van papaver (grondstof voor opium) groeide in deze periode met een factor 42. Misschien wordt ISIS dan ook wel 42 keer zo groot. Ze vechten er zelf in elk geval niet tegen en ze zullen ook verhinderen dat anderen ertegen zullen vechten.

Wat zijn dan die aanvallen van Amerikanen op de stellingen van militanten? Weten we eigenlijk wel wat ze aan het bombarderen zijn? Ik hoop dat ze dat weten… Misschien bombarderen ze het Syrische leger wel. Als er iets mis gaat zullen ze natuurlijk zeggen: “Het spijt ons!” Maar de realiteit is dat in de gebieden waar de Amerikanen zijn, ISIS vrij kan groeien.

Rusland

Maar wat doet Rusland nu? Wetende dat de dreiging van de Islamitische Staat op ons afkomt, moeten we ertegen vechten. Maar hoe? Niet door grondtroepen te sturen. Instructeurs, zwaar materieel en vliegtuigen, maar geen grondtroepen. Er zijn al Syrische en Koerdische troepen op de grond.

De omliggende landen zien wel wat er gaande is. Zij zijn niet dom. Ze begrijpen dat deze terreurbeweging een bedreiging vormt voor alle soevereine staten in de regio. Aan de grens met Saoedi-Arabië wordt al gevochten. Denk je dat ze daar blij mee zijn? Natuurlijk niet, ze houden zich liever bezig met olie oppompen en cocktails drinken. En op dat moment staat Rusland op en zegt: “Mensen, wij zullen deze puinhoop opruimen en zullen ISIS vernietigen. We zullen doen alsof we niet weten dat deze terreurbeweging door de Amerikanen gecreëerd is. We vragen alleen maar om jullie hulp.”

putin-at-unEen week voordat Poetin zijn speech hield voor de Verenigde Naties brachten de premier van Israël, de Saudische koning en het staatshoofd van Jordanië allen een bezoek aan Poetin. Waarom deden ze dat? Omdat het ze te warm onder de voeten werd. De VS is nu haar monopolie op het ‘bestrijden’ van ISIS kwijtgeraakt. De Amerikanen hebben hun kansen verspeeld om alles te kunnen bombarderen op het Syrische grondgebied. Rusland dwingt de Verenigde Staten nu om Islamitische Staat te vernietigen.

De Amerikanen hadden gehoopt dat wij ons zouden mengen in een oorlog met grondtroepen, maar dat gaan we niet doen. Rusland krijgt geld van de landen die de dreiging van IS voelen om de bombardementen uit te voeren, terwijl het Syrische leger de grondtroepen levert. Iedereen zal ons dankbaar zijn voor onze inzet, terwijl de Amerikanen gedwongen worden hun eigen project de nek om te draaien.

Dat is wat er vandaag de dag gebeurt.

Lees ook:

Zie ook deze video van Starikov over ISIS:


Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *