“VS wil Europa en Rusland uit elkaar drijven”

Volgens de prominente Franse advocaat en politicus Henri Temple is het buitenlandse beleid van de VS erop gericht Europa en Rusland uit elkaar te drijven. “Washington doet haar uiterste best om Europa te verzwakken en in politiek opzicht in het stelsel van organisaties als de NAVO, de WHO, het IMF en de Wereldbank te drukken”, aldus Temple. Volgens hem doet de VS er alles aan om te voorkomen dat Europa een nieuw machtsblok wordt dat succesvol kan concurreren met de VS en banden zal aanhalen met Rusland.

In zijn nieuwe boek ‘General Theory of the Nation’ legt Temple uit dat de regering in Washington wanhopig probeert te domineren op intellectueel gebied en op het gebied van recht. Ze probeert haar eigen visie op wetgeving, economie en finance aan de rest van de wereld op te leggen. Hij waarschuwt voor de ernstige politieke en economische gevolgen van deze ontwikkeling, die de vorming van een nieuw Europa op basis van mensen en landen inclusief Rusland, in de weg kan staan.

‘VS voert verdeel en heers poitiek’

In een ingezonden stuk op de France website Boulevard Voltaire zegt Temple dat het de strategie van Washington is om alle 28 landen van de Europese Unie te verdelen in twee kampen: vrienden van Rusland en vijanden van Rusland. De Franse advocaat en politicus merkt op dat de informatie die naar buiten wordt gebracht door de Westerse media gekleurd is en dat het Westen probeert politieke druk op Rusland uit te oefenen, door het land te beschuldigen van het sturen van troepen naar het oosten van Oekraïne.

De verscheuring van Oekraïne en de aanwezigheid van Griekenland in de Eurozone laten volgens hem de fragiliteit van het Europese kaartenhuis zien. Temple is er niet gerust op dat de spanningen tussen Europa en Rusland snel zullen afnemen. “De ambities van de VS en de NAVO om een wereldrijk in stand te houden kunnen uiteindelijk ontaarden in een gewelddadige oorlog waar een groot aantal landen in meegesleurd zal worden”, aldus Temple.

europe-us

VS wil Europa en Rusland uit elkaar drijven

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

5 gedachten over ““VS wil Europa en Rusland uit elkaar drijven”

  • Ik dacht er net zo over en ben verheugd dat ik niet de enige ben.
    Europa moet zich ernstig zorgen gaan maken wie de bondgenoot is.

    Beantwoorden
  • Je bent zeker niet de enige. Steeds meer mensen gaan zien wat er aan de hand is. (Lang leve Internet!) En de Europese politiek weet het ook, maar is uiterst voorzichtig in haar uitlatingen om Washington niet voor de voeten te lopen. M.a.w.: Men is bang voor repressailles. Enkele weken geleden gebeurde er echter iets heel opmerkelijks. De ontmoeting tussen Putin, Merkel en Hollande was een historisch feit. Obama was er niet bij. Het is sindsdien een stuk rustiger in de Oekraïne.
    Het enige land in Europa dat machtig genoeg is de banden met Rusland aan te halen en daarbij het corrupte Amerika te passeren is Duitsland. En dit gaat waarschijnlijk ook gebeuren, want dit land telt zo’n 3500 grote en kleine bedrijven die zaken met Rusland doen en zeker niet op meer sancties zitten te wachten. Wanneer Duitsland omgaat, zal Nederland zeker niet achterblijven! De Eur-asian trade zone zit er aan te komen en dat is een goed teken. Maar voordat alles op zijn plek valt zal er op sociaal en financieel gebied veel veranderen in de wereld.

    Beantwoorden
    • De VS is er alles aan gelegen om te voorkomen dat Europa en Rusland samen een succesvol machtsblok vormen. Het zou beide landen minder afhankelijk maken van de VS. Merk ook op hoe China en Rusland meer en meer naar elkaar toe trekken en elkaar steunen.

      Beantwoorden
  • Frank, terecht dat je dit eens onder de aandacht brengt. De media laten het afweten. Zijn een machtig wapen in de oorlog die gaande is op Europese bodem, in de EU.

    Immers, in militaire termen omvat asymmetrische oorlogsvoering het hele palet van corrumperen van de politiek, bankwezen, media, wetenschap, ngo’s, lobby’s.

    De fascistische coup in de Ukraine is onderdeel van de aanval op de EU. Doel van de globalisten is de Amerikaanse Unie samen te voegen met de EU.

    Democratie vinden ze uit de tijd, en te lastig. Het blijft alleen nog voor de show en de waan bestaan. De AU-SSR en de EU-SSR gaan een nieuwe socialistische heilstaat vormen.

    ‘Vrij’handel, TTIP, Orwelliaanse dubbelspraak voor de Staatsgeleide, totalitaire Heilstaat – staat bij de Europese Commissie voor juli a.s. om als hamerstuk – onder mediastilte – er doorheen te worden gehannest.
    Het is een stille fascistische coup.

    De propaganda toetert alleen (vermeende) voordelen, alle kosten, risico’s, schade en alle overige nadelen worden zorgvuldig verzwegen, geridiculiseerd.
    Zonder TTIP zou hel en verdoemenis wachten. Met het paradijs.
    Het is precies andersom.

    Het gaat chronische en hoge werkloosheid opleveren, moderne slavernij, de Cyprusblauwdruk voor alle EU-landen om de bankiers te blijven spekken, nul soevereiniteit.

    Alle universiteiten in ons land zijn al lang gecorrumpeerd. Ewald Engelen is de enige econoom die kritische geluiden durft te publiceren. De anderen hebben wetenschap ingeruild voor propaganda.

    http://www.jbs.org/videos/mediaitem/440-leading-expert-american-government-is-destroying-small-business
    http://www.jbs.org/issues-pages/stop-the-free-trade-agenda
    In Nederland …… géén discussie over!?? PVVCDA en D66 – gestut nog door CU en SGP met name keihard voor – doorgaan met slopen van onze welvaart en souvereiniteit.

    http://www.siliconvalleywatcher.com/mt/archives/2008/10/the_size_of_der.php
    http://theeconomiccollapseblog.com/archives/tag/derivatives-bubble
    http://www.zerohedge.com/news/2013-05-07/real-cypriot-blueprint-how-confiscate-32-trillion-offshore-wealth

    @ pé chan. Goede imborst.
    Vrees echter dat teveel Europeanen tezeer gehersenspoeld zijn om de ware vijand nog te herkennen. De massa gelooft blind in de vijand in eigen huis (NAVO – een CIA-Pentagon filiaal) en de boze Rusland retoriek en blind van de moslimhaat.

    De Duitse regering moet voortdurend opboksen tegen het schaamteloos oorlogsvoeren door de JoeSA op Europese bodem. zie: http://www.counterpunch.org/2015/03/10/nato-lies-and-provocations/

    De Balkanisering van de Oekraïne, en Polen, de Baltische staten, Hongarije, en heel W-Europa staan al op de Agenda – blijkens project ‘Charlie Hebdo’ onlangs. UKIP, Pegida, Syriza, FN, Privat Sektor, Pussy Riot – in heel Europa zijn de oproercellen al georganiseerd.
    Pegida: slogan = ‘Europese patriotten voor 1 Europa’. Europese patriotten …….. (wat klopt hier niet? voel je ‘m?)

    De globalisten hebben lang geleden de VVD geïnfiltreerd. De blonde roerganger er voorbereid voor het grote werk. Zo hebben ze dat gedaan in Kiev: http://investmentwatchblog.com/proof-of-us-sponsored-coup-in-ukraine-ukrainian-politician-before-the-violent-demonstrations-on-maidan-us-embassy-in-kiev-ran-a-project-called-techcamp-to-train-activists-in-organizing-protests/

    Tot slot nóg een hint. tegenwicht aan de de propaganda van DWDD, Jinek, NPO en RTL. Proberen mensen wakker te schudden; de dommen slepen de goeden mee de socialistische Heilstaat in:
    columnist and former presidential speech writer, Pat Buchanan in his book RIGHT FROM THE START,
    “The war between West and East is not between the economic systems of capitalism and Marxism;
    it is a religious war for control of the soul and destiny of mankind, the outcome of which cannot be arbitrated or negotiated.”
    http://www.biblebelievers.org.au/lines.htm#01

    Beantwoorden
    • Bedankt voor je bijdrage Jos. Zeer interessante info. Blijf me erover verbazen hoe vooral de reguliere media aan het navelstaren zijn. Wat over de grens gebeurt wordt van één kant belicht en we zijn liever bezig met onbenulligheden in eigen land. Zie ook de verkiezingsdebatten, zonde van je tijd…

      Beantwoorden
  • Oké Frank. ajb. Moet je maar eens opletten.
    Die verkiezings’debatten’ – vragen en antwoorden worden tevoren in scripts opgeschreven. De kans dat er iets ongeregisseerd wordt gezegd in nagenoeg nul.

    In het politiek bedrijf staat dit bekend als ‘Electioneering’,
    Het manipuleren van de publieke opinie, en het stemgedrag.

    Het gaat al jaren gepaard met een tsunami van ‘opiniepeilingen’. In 1-2tjes met de media. Altijd een vlotte babble erbij. Voor alles een smeuïge ‘verklaring’.
    Altijd in de geest van winners (helden) en verliezers (losers).

    Daarom is er ook zo’n over-kill aan partijen opgericht. Veelal met dezelfde geheime geldschieters.
    dit heet in marketingtermen ‘branding’. De bankiers zitten altijd goed. Ze sluizen hun smeergelden naar alle partijen. Die mogen dat gewoon geheimhouden.

    De laatste Kamerverkiezingen, hield RTL ‘debatten’ in een tent op het Plein -Den Haag. De burger recht in het gezicht uitlachen.
    X-factor format shows uit een (circus-)tent. Politiek als theater .

    Het format voorziet in er altijd een spel- en spanningselement in te brengen. Het te reduceren tot een nek aan nek race. Meestal schijngevechten – tussen 2 kampen die door willekeurige clustering van de 15 partijen worden bedacht en uitgelicht. Of overblijven nadat de gedoodverfde winnaars zijn of worden dood geverfd; Al dan niet letterlijk worden vermoord.
    Roemer werd getrakteerd op smaad, karaktermoord – inhoudelijk had het journaille geen punten.

    In vele andere Europese landen is het niet zo’n banale vertoning. Bijna nergens is de partijfinanciering zo schimmig, en mogen media en opiniepeilers tot in de laatste weken doorgaan met het spel van Electioneering.

    Hier voorbeelden van de wapens die de globalisten inzetten om verkiezingen te kapen: http://investmentwatchblog.com/proof-of-us-sponsored-coup-in-ukraine-ukrainian-politician-before-the-violent-demonstrations-on-maidan-us-embassy-in-kiev-ran-a-project-called-techcamp-to-train-activists-in-organizing-protests/
    http://www.gilad.co.uk/writings/2015/1/28/must-watch-the-new-judeo-german-patriot
    http://mediachecker.wordpress.com/2013/06/17/academy-of-change/

    Als er nou een Kamerlid in de Kamer Rutte, v/d Kamp, of Asscher eens zou vragen of zij voor of tegen globalisme zijn.
    En vraag 2,
    of zij de Kamer dan willen uitleggen wat het verschil is tussen globalisme en fascisme.

    Een journalist of talkshow presentor zou het zelfde toch wel eens kunnen opwerpen?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo