Rusland noemt bewapening rebellen Syrië ‘vijandige actie’

Rusland veroordeelt het besluit van de Amerikaanse regering om de ‘gematigde rebellen’ in Syrië van zwaardere wapens te voorzien, omdat Russische militairen daardoor in gevaar worden gebracht. De VS wil de rebellen voorzien van zwaarder luchtafweergeschut, waarmee helikopters en gevechtsvliegtuigen onder vuur genomen kunnen worden. Daar gaf Barack Obama vorige week goedkeuring voor toen hij het defensiebudget voor het komende jaar goedkeurde.

Vorig jaar kreeg het Russische leger toestemming van de Syrische regering om rebellen aan te vallen met luchtbombardementen. Daardoor kon Palmyra bevrijd worden en kwam ook Aleppo na een jarenlange belegering eindelijk weer volledig onder controle van het Syrische leger. Tot ongenoegen van de Amerikanen en hun bondgenoten in Saoedi-Arabië, die terroristen met wapens en financiële middelen ondersteunen.

matadorVijandige actie

Volgens Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, is het besluit van de Amerikanen om de rebellen meer wapens te geven een ‘vijandige actie’, die de levens van Russische militairen in gevaar brengt. Door meer wapens naar de rebellen in Syrië te sturen maakt Obama het voor de volgende president Donald Trump alleen maar lastiger om te breken met het anti-Russische beleid, zo concludeert Zakharova.

“In de regering van Barack Obama moeten ze toch ook wel begrijpen dat de wapens die hierheen gestuurd worden binnen de kortste keren in handen van jihadisten terechtkomen. Jihadisten waar de ‘gematigde rebellen’ al heel lang mee samenwerken. Een dergelijk besluit is een directe bedreiging voor de Russische luchtmacht en ander militair personeel en voor de Russische ambassade in Syrië.”

Lees ook:

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders