Karel van Wolferen: “NAVO is uiterst gevaarlijk”

De NAVO is wellicht een van de gevaarlijkste organisaties ter wereld, dat zegt journalist en hoogleraar Karel van Wolferen in een uitgebreid gesprek bij Café Weltschmerz. Amerika wil zoveel mogelijk controle houden op de wereld en via de NAVO kan ze die controle uitoefenen op Europa. Het heeft er alle schijn van dat ze aanstuurt op een conflict met Rusland.

De NAVO, die na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht op de expansiedrift van Rusland in toom te houden, heeft sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie geen bestaansrecht meer. Maar in plaats van dat het militaire verbond zich aanpast aan deze nieuwe werkelijkheid lijkt het er meer op alsof men het bestaansrecht van de NAVO opnieuw probeert te verantwoorden. Een uitermate gevaarlijk beleid dat desastreuze gevolgen kan hebben.

Provocaties NAVO richting Rusland

karelvanwolferenVan Wolferen ziet een toenemende mate van provocaties van het Westen richting Moskou, die volgens hem als doel hebben een reactie van Rusland op te roepen. Het Westen probeert – onder leiding van de Verenigde Staten – een confrontatie met Rusland uit te lokken, zodat er een reden is om een nieuwe oorlog te voeren.

In het gesprek met Café Weltschmerz zegt hij dat de Verenigde Staten al jaren aansturen op de omverwerping van de regering van Poetin. Karel van Wolferen vraagt zich af of Europa wel beseft waar ze mee bezig is.

Het gesprek tussen Willem Middelkoop en Karel van Wolferen duurt ruim anderhalf uur is hieronder te bekijken. Een aanrader!

Meer over dit onderwerp op Marketupdate:

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders