Juncker: “Europa moet relatie met Rusland verbeteren”

Europa moet haar relatie met Rusland verbeteren en zou zich niet moeten laten leiden door Washington. Dat zei Jean-Claude Juncker donderdag tijdens een bijeenkomst in de Duitse stad Passau. “We moeten Rusland met respect behandelen. We kunnen onze relatie met Rusland niet laten dicteren door Washington”, aldus de president van de Europese Commissie.

De EU sloot zich vorig jaar aan bij de Verenigde Staten in het opleggen van sancties. Door de annexatie van de Krim moest Europa wel een statement maken tegen de Russen, maar gaandeweg is er steeds meer verzet gekomen tegen deze strategie. Door de sancties is de relatie met Rusland bekoeld, zowel in politiek als economisch opzicht. Poetin reageerde op de Westerse sancties door levensmiddelen uit Europese landen te boycotten, een maatregel die hard is aangekomen bij Europeanen die werkzaam zijn in deze branche.

Syrië

Door de Russische bombardementen op Syrië nemen de spanningen opnieuw toe. Vooral de Verenigde Staten bekritiseren het Russische optreden. Volgens de Amerikaanse president Obama zijn de Russische aanvallen op doelen in Syrië vooral een teken van zwakte. Maar Jean-Claude Juncker laat duidelijk een ander geluid horen. Hij wil de spanningen tussen Europa en Rusland verminderen en vindt dat Europa pogingen moet doen om de relatie te herstellen. “Dat klinkt misschien niet sexy, maar we kunnen niet zo verder gaan”, zo verklaarde hij tegenover het aanwezige publiek.

We hebben op Marketupdate al vaker geschreven over de negatieve consequenties van de sancties tegen Rusland.

Lees ook:

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *