Amerikaanse Treasury laat goudvoorraad inspecteren

De controleurs boorden kleine gaatjes in de goudstaven en onderzochten de zuiverheid van het goud. Doordat de zuiverheid gemiddeld iets hoger was dan men in de boeken had staan werd de goudvoorraad opnieuw gewaardeerd. Niet naar waarde (die is sinds de ontkoppeling van de dollar en goud vastgezet op $42,22 per troy ounce), maar naar gewicht. Door de hogere zuiverheid van de drie geteste goudbaren werd de complete goudvoorraad in de kluis van de New York Fed met 27 troy ounce verhoogd.

Bullion Street schrijft dat 27 troy ounce goud bij de huidige marktprijs van goud gelijk staat aan ongeveer $43.000, maar dat is niet de manier waarop de Amerikaanse overheid haar goud waardeert. De Federal Reserve heeft op haar balans certificaten staan van goud dat bij het Ministerie van Financiën ligt, certificaten die het goud waarderen naar de historische vaste koers van $42,22 per troy ounce.

Volgens de toezichthouder ligt het goud veilig in de kluis van de New York Fed. Men was te spreken over de veiligheidsprocedures en de beveiliging van het goud. De gecontroleerde goudbaren zijn gewogen en gesealed en worden daarom niet meer gewogen en gecontroleerd zolang de verpakking intact is. In de kluis van de New York Fed ligt vrijwel al het goud waarvan de centrale bank certificaten heeft. Het goud dat de VS beheert voor andere landen ligt grotendeels in Kentucky (Fort Knox), New York (West Point) Denver.

Onlangs was er op de Amerikaanse televisie een documentaire te zien over de goudvoorraad bij de New York Fed, die kunt u hier op Marketupdate terugkijken.

De goudstaven bij de New York Fed

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tijdelijk 1000 euro gratis trading fees bij onze favo exchange...

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders