Wereldwijde jeugdwerkloosheid

Hieronder staan de jeugdwerkloosheid gegevens van een aantal Europese landen. Bijna 50% van de jeugd in Griekenland en Spanje is werkloos maar ook Ierland zag sinds de crisis de werkloosheid onder de jeugd sterk stijgen. 

 
Hoge jeugdwerkloosheid is niet alleen een Europese aangelegenheid. Ook de Verenigde Staten zagen de jeugdwerkloosheid sinds de crisis sterk stijgen. De jeugdwerkloosheid was voor  crisis tussen de 10% en 11% en is inmiddels 18,1%. Onder de Afro-Amerikaanse jongeren is zelfs 31% werkloos. Werkloosheid wordt in landen op verschillende manieren gemeten. Een volledig vergelijking is daarom moeilijk te maken. Wel laten vrijwel alle landen een sterke stijging in de jeugdwerkloosheid zien. 

De hoge werkloosheid onder de jongere generaties zal niet zonder consequenties zijn. Veel jongeren lopen op deze manier broodnodige werkervaring mis wat gevolgen kan hebben voor een groot deel van de verdere carrière. Mensen met een werkloze periode hebben later een grotere kans op een lager salaris, zijn eerder geneigd de criminaliteit op te zoeken, hebben een lagere levensverwachting en meer kans op een hartaanval. 
 
In het Midden-Oosten hebben de jongere generaties ook te maken met een hoge werkloosheid. De onrust en ontevredenheid onder deze generatie was tijdens de Arabische Lente één van de drijfveren achter de opstanden. Aangezien de Europese jeugdwerkloosheid vergelijkbaar, en in sommige gevallen zelfs een stuk hoger, is dan in deze Arabische landen rest de vraag wanneer de Europese (werkloze) jongeren van zich gaan laten horen. 

Bron:
Reuters 

 
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *