Hoe Bitcoin de armen kan helpen

Veel critici beweren dat Bitcoin een munt is die alleen welgestelde leden van de samenleving en een handvol technisch onderlegde individuen bevoordeelt. Bitcoin is echter een gedecentraliseerd betaal- en beleggingsmiddel, dat voor iedereen wereldwijd toegankelijk is. In tegenstelling tot door banken gereguleerde munteenheden, kunnen gebruikers met Bitcoin geld verzenden en ontvangen zonder tussenkomst van buitenaf. Ga voor uitgebreidere informatie over bitcoin-handel naar bitcoin-prime.app/nl/

Uit tal van rapporten blijkt dat ontwikkelingslanden steeds meer gebruik maken van cryptomunten. Verschillende winkels accepteren nu Bitcoin en andere cryptobetalingen in hun winkels. Dus, hoe kan Bitcoin de armen helpen? In dit artikel wordt onderzocht hoe Bitcoin kan helpen om armoede te verlichten. 

Verbeterde financiële inclusie 

De meerderheid van de bevolking in ontwikkelingslanden heeft geen toegang tot kwaliteitsonderwijs. De werkloosheidscijfers zijn dan ook hoog, met een slechte levensstandaard. Dat belemmert de meeste mensen de toegang tot en het gebruik van financiële diensten, waardoor de armoede toeneemt. Bovendien bevoordelen de bestaande financiële instellingen in de ontwikkelingslanden vaak alleen de rijken en machtigen. 

Voor toegang tot en gebruik van Bitcoin zijn niet veel technische vaardigheden nodig. In plaats daarvan heeft men alleen een smartphone en een internetverbinding nodig om Bitcoin te kopen en te verhandelen. Smartphones en internet zijn nu in veel ontwikkelingslanden gemakkelijk verkrijgbaar. En de meeste mensen hebben basis- en middelbaar onderwijs genoten waarmee ze Bitcoin-transacties tot een goed einde kunnen brengen. 

Bitcoin maakt het voor arme mensen gemakkelijker om toegang te krijgen tot financiële diensten en transacties te verrichten met de rest van de wereld. Naast grensoverschrijdende geldtransfers stelt Bitcoin ook gemarginaliseerde mensen in staat om te handelen en te beleggen via cryptoplatforms, waardoor financiële inclusie wordt aangemoedigd. 

Onbelemmerde kapitaalstroom 

De regeringen van economieën in ontwikkeling passen gewoonlijk verschillende wetten en voorschriften toe om het kapitaalverkeer binnen en buiten hun grenzen te beperken. De regelgevende instanties kunnen zelfs transacties van en naar bepaalde landen blokkeren. Dat betekent dat bedrijven en particulieren de traditionele systemen, zoals banken of geldverwerkers, moeten gebruiken om geld te verzenden of te ontvangen. 

Deze voorschriften gelden ook voor financiële diensten zoals leningen, waarvoor gewoonlijk grote zekerheden moeten worden gesteld en waarvoor hoge rentetarieven gelden. Dat maakt het voor arme bevolkingsgroepen uiterst moeilijk om toegang te krijgen tot kapitaal. 

Bitcoin is een gedecentraliseerde munt, die niet onderworpen is aan regerings- of regelgevingsinstanties. Geen centrale entiteit kan de aanvoer van Bitcoin beïnvloeden, waardoor gebruikers probleemloos transacties kunnen uitvoeren. Bitcoingebruikers hebben geen banken of geldverwerkers nodig om geld te versturen en te ontvangen. In plaats daarvan draait Bitcoin op een peer-to-peer netwerk dat alleen de twee bij de transactie betrokken partijen met elkaar verbindt. 

Met Bitcoin kunnen bedrijven en particulieren overheidsbeperkingen en institutionele invloeden bij transacties vermijden. De decentralisatie ervan vergemakkelijkt de snelle en naadloze overdracht van fondsen wereldwijd, waardoor de kapitaalstroom naar de armen wordt gestimuleerd. Verschillende hulporganisaties, waaronder het WFP en verschillende afdelingen van de VN, gebruiken nu Bitcoin om internationaal geld in te zamelen en te verdelen. 

Lagere transactiekosten 

Veel ontwikkelingslanden zijn afhankelijk van internationale geldovermakingen van hun familie en liefdadigheidsorganisaties in het buitenland. De traditionele financiële systemen schrijven echter voor dat grensoverschrijdende transacties via verschillende partijen moeten verlopen, wat voor de klanten zeer hoge kosten met zich meebrengt. De kosten zijn zelfs nog veel hoger voor transacties waarmee kleine bedragen zijn gemoeid. 

Bitcoin kan ook helpen om dergelijke hoge kosten te vermijden, aangezien er geen tussenpersonen bij de transacties betrokken zijn. Bitcointransacties vinden plaats op de blockchain zonder enige derde partij. Bovendien kent Bitcoin geen kosten voor het bijhouden van een rekening of terugboekingen. Bitcoin is ook niet onderhevig aan wisselkosten, omdat u alleen het aantal tokens overmaakt dat het gewenste goed of de gewenste dienst waard is. Lagere transactiekosten zullen arme mensen in staat stellen activa te verwerven en te beleggen zonder financiële lasten. 

Hoewel tegenstanders van crypto hun bezorgdheid hebben geuit over de volatiliteit van de Bitcoin en de druk van de regelgeving, bestaat er geen twijfel over het unieke potentieel ervan om groei en ontwikkeling te stimuleren. Het kan de armen op verschillende manieren helpen, onder meer door een betere financiële insluiting, lagere transactiekosten en een onbeperkte kapitaalstroom. 

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *