Beste Crypto Creditcard 2022

Creditcards zijn een handige en lonende manier om te winkelen. En zolang je geen saldo hebt, hoef je geen rente te betalen. Maar hoe zit het met een crypto credit card?

De eerste Bitcoin creditcards worden dit jaar in Nederland gelanceerd. Een groot voordeel van deze cards is dat ze cryptocurrency enthousiastelingen in staat stellen hun crypto uit te geven. Als je cryptocurrency bezit en regelmatig koopt, kan een crypto creditcard gunstig zijn voor jou. 

In dit artikel leggen we uit hoe je aan een crypto creditcard komt, en wat voor voordelen hierbij kunnen komen kijken. 

Binance visa card

Binance Card

coinbase-card

Coinbase Card

crypto-com-card

Crypto.com Card

Wat is een crypto creditcard?

Crypto creditcards hebben dezelfde functies als traditionele kredietkaarten. Het grootste verschil is dat een crypto creditcard is gekoppeld aan een crypto wallet, en dus niet aan je bankrekening. Cryptocurrency cards komen in zoal fysieke als digitale vorm.

Het is belangrijk op te merken dat je bij het kopen van goederen of diensten niet rechtstreeks met bitcoin of andere cryptocurrency betaalt. In plaats daarvan worden je crypto’s eerst omgezet in fiat valuta en naar de handelaar verzonden. Crypto card wordt ondersteund door MasterCard en Visa, 2 van ’s werelds grootste financiële netwerken. Dit maakt het mogelijk om je omgezette fiat valuta op te nemen bij MasterCard of Visa geldautomaten.

Crypto creditcards werken hetzelfde als je gewone creditcard, behalve dat je in plaats van alleen fiat valuta te gebruiken, crypto activa kunt gebruiken om goederen en diensten te betalen aan verkopers die ze accepteren. De manier waarop een crypto creditcard werkt, is afhankelijk van je provider.

De beste crypto creditcards in 2022

Om te zeggen wat de beste crypto creditcard van Nederland is, is lastig. Dit heeft vooral te maken met welke exchange je gebruikt, welke crypto je bezit en welke voordelen je wilt hebben. 

We hebben de populairste crypto creditcards in 2022 voor je op een rijtje gezet:

#1 Crypto card – Binance Visa Card 

De Binance credit card maakt het mogelijk om veilig cryptocurrency om te zetten in fiat currency. Binance card geeft een vergoeding voor elke transactie die je maakt. Het percentage van deze vergoeding hangt af van de hoeveelheid Binance Coins je in bezit hebt.

De Binance card ondersteunt betalingen met Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Ethereum (ETH), Swipe’s SXP token en zijn eigen stablecoin, Binance USD (BUSD).

Crypto bezittingen worden op het moment van transactie in realtime omgezet in fiat valuta; je hebt ook de mogelijkheid om je Binance fiat portemonnee op te waarderen met je standaard fiat valuta en daarop te tekenen.

Als Visa betaalpas kan de Binance debit card worden gebruikt bij meer dan 60 miljoen verkopers in 200 regio’s en gebieden over de hele wereld.

Binance visa card

#2 Crypto card – Coinbase Card

Gefinancierd door je Coinbase saldo, kun je met de Coinbase card je crypto overal ter wereld uitgeven. De Coinbase credit card is klaar voor gebruik op miljoenen locaties over de hele wereld en stelt je in staat om met PIN, contactloos of contant geld op te nemen bij elke geldautomaat. De kaart biedt ook beveiliging door een twee-staps-verificatie.

Wanneer iemand jouw account binnen probeert te komen, zonder in het bezit te zijn van jouw mobiele telefoon dan worden fondsen in het account direct bevroren.

De Coinbase debit card wordt ondersteund door een robuuste mobiele app, waarmee je direct tussen munten kunt schakelen. De app helpt ook bij het beheren van je uitgaven door transactiebewijzen, uitgavenoverzichten en directe transactiemeldingen te verstrekken.

coinbase-card

#3 Crypto card –  Crypto.com Card

De verzameling Visa cards van Crypto.com is een geweldige optie voor gebruikers die beloningen willen maximaliseren. De Midnight Blue visacard op instapniveau is gratis en je hoeft geen CRO in te zetten. De Midnight Blue card levert gebruikers 1% terug in CRO op bij alle aankopen.

Hoewel de Midnight Blue crypto.com creditcard geweldig is om gebruikers in het systeem te krijgen, begint het echte plezier wanneer je CRO begint uit te zetten. Door $ 400 in CRO in te zetten, ontgrendel je de Ruby Steel card die je CRO-beloningen tot 2% en 100% terug op Spotify verhoogt.

Wanneer je $ 4.000 of meer aan CRO coins bezit, ontgrendel je het Royal Indigo & Jade Green niveau. Op dit niveau verdien je een CRO-beloning van 3%, 100% terug op Spotify en Netflix en toegang tot de luchthaven lounge.

Met een inzet van $ 40.000 verhoog je je beloningen tot 5%, en ontgrendelt je 100% terug op Amazon Prime en 10% op Expedia. Je krijgt ook toegang tot Crypto.com Private, verdient een bonus beloning en een exclusief welkomstpakket met merchandise.

Voor de grootste ballers is er de Obsidian crypto.com Card. Met een CRO-aandeel van $ 400.000 krijg je alle voordelen van de vorige pakketten, 10% terug op Airbnb en een partnerschap met een privéjet.

crypto-com-card

Hoe kan ik een Crypto creditcard opwaarderen?

In de kern stuurt je je digitale activa naar een speciale crypto portemonnee (meestal op het platform van de aanbieder) en laad je ze op je creditcard. Sommige bitcoin creditcard oplossingen vereisen mogelijk dat je je digitale activa omzet in fiat valuta om zo je crypto kaart op te waarderen. Niet alle serviceproviders vereisen dat je je crypto activa opslaat in specifieke wallets..

Zodra de crypto’s op je card zijn geladen, bent je klaar om digitale activa betalingen te doen. Je crypto card werkt nu net zoals je traditionele betaalkaart. Behalve dat je eerst crypto om moet zetten naar bijvoorbeeld euro’s, en je kaart op moet waarderen

Net als bij normale creditcards kan een bitcoin card ook verschillende periodieke limieten hebben, zoals dagelijkse opnamelimiet, dagelijkse aankooplimiet of een maandelijks opwaardeer limiet. Sommige crypto creditcards stellen algemene limieten voor alle klanten, terwijl andere een gelaagd systeem gebruiken waarbij je toegang krijgt tot hogere limieten en premium functies (zoals toegang tot speciale luchthaven lounges).

Beloningen

Net als bij traditionele creditcards, hebben cryptocards ook beloningen, afhankelijk van hoe je ze gebruikt. Sommige crypto creditcards bieden kortingen in fiat valuta of je favoriete crypto activa voor elke aankoop die je doet. Andere crypto creditcard aanbieders zien af van je maandelijkse onderhoudskosten voor het voldoen aan het vereiste maandelijkse op te waarderen bedrag

Variabelen

Hoewel crypto creditcards veel kansen bieden in de financiële wereld, zoals snelle, efficiënte en traceerbare transacties, hebben ze ook hun nadelen. Om te beginnen zijn illegale activiteiten met digitale activa geen nieuw fenomeen. Bitcoin is gebruikt voor het witwassen van geld, belastingontduiking, smokkel transacties, afpersing en diefstal van bitcoins.

Cryptocurrencies zijn voor veel mensen nog moeilijk te begrijpen. Bitcoin is vluchtig van aard, wat het voor velen een uitdaging maakt om met bitcoin credit card te werken.

Vragen & Antwoorden over crypto creditcards in 2022

Je kunt je crypto creditcard bij elke aanvaardbare handelaar wereldwijd en bij elke compatibele geldautomaat gebruiken.

Hoewel de opkomst van crypto creditcards nieuwe zorgen en onbekenden heeft geïntroduceerd, wordt het crypto-ecosysteem grotendeels als veilig beschouwd. Blockchain technologie is goed te controleren, zelfregulerend en gedecentraliseerd, wat betekent dat gegevens niet gemakkelijk te manipuleren zijn. Dus ja, crypto creditcards zijn veilig te gebruiken.

Dat is op het moment moeilijk om te beantwoorden, op de meeste plekken kun je nog niet met crypto betalen, wat het wel lastig maakt om het goed te kunnen gebruiken.

Ja, bij de meeste crypto creditcards komen extra kosten kijken, net zoals bij veel andere creditcards. Wat deze kosten en de fees zijn, verschilt bij elke kaart. Lees je voordat je overgaat tot aanschaf van een crypto card dus goed in over bijkomende kosten. 

Tot slot...

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van een crypto creditcard. Dan is het belangrijk om te weten of daar eventuele kosten bij komen kijken. Ook is het goed om te weten wat voor beloningen je kunt ontvangen voor de crypto die je in bezit hebt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze beloningen is het zeker een goed idee om een eigen crypto kredietkaart aan te vragen.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders