271 BTC extra gekocht door Bitcoin whale MicroStrategy

Een business intelligence bedrijf uit Virginia, MicroStrategy, heeft nog eens 271 Bitcoin (BTC) toegevoegd aan zijn strategische reserves. Dit onderstreept de groeiende overtuiging van CEO Michael Saylor in de digitale activa. Saylor onthulde op donderdag dat de aankopen werden gedaan tot en met 13 mei voor een gemiddelde prijs van $ 55.387. Nu heeft MicroStrategy 91.850 BTC in de boeken voor een gemiddelde aankoopprijs van $ 24.403.

Met een Form 8-K indiening die op donderdag werd ingediend, maakte MicroStrategy de aankoop ook bekend aan de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten. Het business intelligence-bedrijf timed de markt niet, hoewel de aankoop van MicroStrategy lijkt samen te vallen met de laatste correctie in de prijs van Bitcoin. Deze werd aangewakkerd door de plotselinge beslissing van Elon Musk om te stoppen met het accepteren van BTC-betalingen voor Tesla-voertuigen.

In februari gaf Saylor aan dat hij niet van plan is om het tempo van de aankopen van BTC door zijn bedrijf te vertragen. Toen kocht hij voor nog eens $ 1 miljard op aan digitale activa. Op de lijst van de Bitcoin corporate treasuries-lijst staat MicroStrategy bovenaan, goed voor 0,437% van het circulerende aanbod van de activa.

Door de systemische devaluatie van de dollar, koopt MicroStrategy Bitcoin op onder de veronderstelling zijnde dat het digitale activum een betrouwbare opslagplaats van waarde is. Het bedrijf heeft zelfs schulden heeft gemaakt om zijn Bitcoin-wallet uit te breiden. Sinds de financiële crisis van 2008 en, meer recentelijk, sinds het uitbreken van de COVID-19-pandemie is de M2-geldhoeveelheid van de Verenigde Staten geëxplodeerd.

Volgens de St. Louis Federal Reserve Bank is de geldhoeveelheid sinds februari 2020 met bijna 30% toegenomen tot $ 19,896 biljoen. De jaarlijkse toename van de M2-geldhoeveelheid was tot 2020 nooit hoger geweest dan 15%, om het in perspectief te plaatsen.