$ 6 miljoen aan financiering voor Indonesische crypto-uitwisseling geleid door Coinbase

Een in Indonesië gevestigde cryptocurrency-uitwisseling die zich richt op nieuwe crypto-gebruikers, Pintu, heeft $ 6 miljoen opgehaald om zijn missie te ondersteunen om de acceptatie door de industrie te stimuleren. Technisch persbureau Tech in Asia meldt dat het bedrijf dinsdag aankondigde dat het een Series A-financieringsronde heeft voltooid. Dit onder leiding van grote wereldwijde crypto-investeerders, waaronder Pantera Capital, Coinbase Ventures en Intudo Ventures.

Ook andere investeerders namen deel aan de ronde, zoals Alameda Ventures, Blockchain Ventures en Castle Island Ventures. Pintu is een groot gelicentieerd cryptocurrency-bedrijf in Indonesië, gereguleerd door de Indonesian Commodity Futures Trading Regulatory Agency of Bappepti. In 2020 werd het opgericht door Jeth Soetoyo. De uitwisseling is als een erkende cryptomakelaar geregistreerd onder Bappebti en het ministerie van Communicatie en Informatica.

 

Om meer nieuwkomers in de branche aan te trekken zal de nieuwe financiering van het bedrijf worden omgezet in marketing, werving en productontwikkeling. Andrew Adjiputro, Pintu chief operating officer, merkte naar verluidt op dat Pintu een beetje verschilt van grote Indonesische crypto-uitwisselingen zoals Indodax en Tokocrypto. Omdat Pintu zich richt op de massamarkt om voornamelijk nieuwe crypto-gebruikers te bereiken.

Veel Indonesische detailhandelaren zien crypto als een alternatieve beleggingscategorie, waarbij de meeste beleggers tussen de 20 en 35 jaar oud zijn, volgens Adjiputro. Hij gaf aan dat voor de meeste Indonesiërs het concept van investeren en handelen nieuw is, omdat de penetratie in deze categorieën historisch zo laag is.

Ook de mogelijkheid om Indonesiërs te helpen het concept van beleggen/handelen te begrijpen, zien ze dus. En dat ze gaandeweg een sprong voorwaarts maken met investeringen in andere activaklassen, volgens de COO. Indonesië heeft de handel in cryptocurrency legaal gehouden, ondanks het feit dat er in 2017 een algeheel verbod op cryptobetalingen was ingesteld, zoals eerder gemeld. Naar verluidt kondigde de Centrale Bank van het land gisteren digitale valutaplannen aan.

De bedoeling is om van een digitale roepia een legaal betaalinstrument te maken in Indonesië.