Amerikaanse banken staan Bitcoin-handel toe in 2021, aldus NYDIG executives

Volgens een rapport van CNBC op woensdag, is New Digital Investment Group een partnerschap aangegaan met Fidelity National Information Services (ookwel genoemd FIS), om een kader te bieden voor banken in de Verenigde Staten om crypto handelsdiensten aan te bieden aan hun klanten.

Patrick Sells, chief bank solutions bij NYDIG, vertelde aan CNBC dat verschillende banken zich reeds hebben aangemeld voor het programma. De meerderheid daarvan zijn kleinere financiële instellingen. Sells voegde er echter aan toe dat het bedrijf óók in gesprek is met grote Amerikaanse banken om deel te nemen aan het programma. Volgens de NYDIG-leidinggevende kunnen grote namen zoals Bank of America en JPMorgan worden gestimuleerd om mee te doen zodra kleinere banken de vruchten beginnen te plukken van het gebruik van cryptohandel door particulieren. 

Als onderdeel van de samenwerking tussen NYDIG en FIS zullen deelnemende banken in staat zijn om directe crypto handel aan te bieden aan hun klanten, rechtstreeks vanaf hun bestaande rekeningen. Banken die de handel in crypto’s groen licht geven, kunnen ervoor zorgen dat Amerikaanse kredietverstrekkers kunnen concurreren met platforms zoals Robinhood, Coinbase en Square.

NYDIG-voorzitter Yan Zhao zei inderdaad dat de enorme inkomsten die worden gerapporteerd door onder meer Robinhood en Coinbase de kickstart waren voor Amerikaanse banken om zich te richten op de retailhandel in crypto’s. Dit is niet alleen de banken die denken dat hun klanten bitcoin willen: ‘We moeten dit doen, want we zien de data.’ Ze zien deposits vloeien naar de Coinbases en Galaxies en Krakens van de wereld.”