Ark Investment’s Cathie Wood zegt dat Elon Musk zal terugkeren naar ‘groene’ Bitcoin, ETF is nu waarschijnlijker

Ark Investment’s Cathie Wood gelooft dat BTC zal rallyen naar $500.000 en zegt dat de mijnbouwsector hernieuwbare energie steeds meer omarmt. De CEO gelooft dat de controversiële Tesla CEO, Elon Musk, de Bitcoin weer zal omarmen zodra er meer adoptie van hernieuwbare energie heeft plaatsgevonden binnen de mijnbouwsector. De neergang van de crypto’s kwam namelijk in een stroomversnelling toen Musk een ommezwaai maakte ten aanzien van Bitcon, waarbij hij kritiek uitte op de milieueffecten van Bitcoin-mijnbouw. Ze voorspelt: “Elon zal terugkomen en deel uitmaken van [het Bitcoin-]ecosysteem.” 

Woods opmerkingen komen op dezelfde dag dat Ark’s Sam Korus een update publiceerde van het “open-source Solar+Battery+Bitcoin mining model” van het bedrijf, om historische tests van de effectiviteit van het systeem mogelijk te maken.

Korus concludeerde: “De conclusie is dat ongeacht of de Bitcoin Markt een bull-of bearmarkt  is, Bitcoin-mijnbouw een stimulans kan zijn voor extra zonne- en accu-installaties”, hieraan toevoegend:  “De volgende stap is om zonne-energie+batterij+Bitcoin-mijnbouw op het niveau van huishoudens te dimensioneren.”

Musk reageerde op deze post en merkte op dat, hoewel een dergelijk systeem mettertijd zou kunnen worden bereikt, de recente “extreme” groei in de hashrate van Bitcoin niet had kunnen worden ondersteund door hernieuwbare energiebronnen.

Wood karakteriseerde de markten alsof ze in een “capitulatie fase” zijn beland, en beweerde dat het “een echt geweldig moment is om te kopen”, ondanks het feit dat ze erkende: “Je weet nooit hoe laag laag is wanneer een markt erg emotioneel wordt.”

Wood voegt de daad bij het woord, met Ark Invest dat aandelen in Coinbase accumuleert terwijl het aandeel onder zijn referentieprijs voor de directe notering van $ 250 is verhandeld. Wood gelooft ook dat de zware terugtrekking van de markt de vooruitzichten verbetert dat de Amerikaanse toezichthouders een Bitcoin exchange-traded fund, of ETF, goedkeuren, verklarend: “De kansen gaan omhoog nu we deze correctie hebben gehad.”