Crypto bank

De beste crypto banken

De adaptatie van cryptocurrencies komt in versnelling. Niet alleen particulieren, maar ook grote institutionele beleggers investeren in crypto’s. 

Vooral wanneer cryptocurrencies steeds meer gebruikt gaan worden als betalingsmiddel is het handig dat de banken het omzetten van Bitcoin naar gewone valuta toegankelijk maken. 

Niet elke bank is “crypto-vriendelijk”. Dit kan komen omdat sommige banken er gewoon geen interesse in hebben of omdat er veel extra maatregelen bij komen kijken betreffende identificatie en veiligheid. 

Gelukkig zijn er toch steeds meerdere banken die stilaan hun service uitbreiden en crypto transacties mogelijk maken. We bespreken de beste online banken voor crypto in 2022:

  1. Wise
  2. N26
  3. Revolut

#1 Wise (Vroeger: Transferwise)

transferwiseTransferwise veranderde in maart 2021 zijn naam naar Wise. Wise biedt een internationale geldtransfer service. Het platform is niet locatiegebonden en maakt “grenzeloze” overdrachten mogelijk. Het bedrijf heeft een goede reputatie en scoort een 9.4/10 “Credibility and Security Score”. 

Ze zijn ook erg open en transparant naar klanten toe. Zo zal je de transactiekosten kunnen zien voordat je je betaling hebt voltooid. Transferwise maakt het erg eenvoudig om wereldwijde transacties te doen met 40 verschillende valuta, en nu ook met cryptocurrency zoals Bitcoin. 

Hoe koop je Bitcoin met Wise? 

Bitcoin kopen met Wise is erg eenvoudig. Nadat je een account hebt aangemaakt kan je kiezen om crypto te kopen met Wise zelf of je maakt verbinding met een exchange naar keuze. Dan moet je wel even nagaan of jouw exchange compatibel is met Wise. Dit kan met Binance, Paxful en LocalBitcoins. Als dat in orde is kies je hoeveel Bitcoin je wil aankopen en vraag je de betalingsgegevens. Vervolgens ga je naar je Wise account voor de betaling, en zodra die is aangekomen verschijnt je Bitcoin in je wallet. 

#2 N26

n26N26 is een Duitse internationaal actieve bank die haar service volledig online aanbiedt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Berlijn, en het bedrijf is actief in 24 landen in Europa, en sinds 2019 ook in de US. Het bedrijf voldoet aan alle Europese regelgevingen en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Je valuta bij N26 worden tot € 100.000 gegarandeerd door het deposito beschermingsfonds.

N26 biedt een gratis online bankrekening voor op je mobiel. Je kan geld storten met iDEAL en een N26 Mastercard aanvragen voor betalingen in de winkel. 

Bitcoin kopen met N26

Je kan rechtstreeks Bitcoin kopen met N26 of verbinding maken met een exchange zoals Paxful. Eerst open je de N26 app en kies je via het plus teken voor “MoneyBeam”. Klik vervolgens op nieuw contract, vul alle betalingsgegevens en de gegevens van de exchange in en bevestig. Erg eenvoudig dus. 

#3 Revolut

revolut logo

Revolut is een Brits fin-tech bedrijf dat verschillende financiële diensten aanbiedt zoals een prepaid kredietkaart, peer-to-peer betalingen en het uitwisselen van valuta. De bank is ook een cryptocurrency exchange waar je Bitcoin kan kopen. 

Het bedrijf heeft overigens een bekroond antifraudesysteem waarbij je een melding ontvangt zodra verdachte activiteiten op je rekening worden gedetecteerd.

Mocht je je kaart verliezen kan je deze supersnel blokkeren, maar ook weer deblokkeren als je hem toch weer gevonden hebt.  De mobiele app van Revolut ondersteunt het opvragen van geld in 120 landen en je kan er 29 verschillende valuta mee verzenden. Revolut is beschikbaar voor het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Singapore, Zwitserland, de Verenigde Staten En de Europese Economische Gemeenschap (EEA). Wereldwijd zijn er al meer dan 15 miljoen gebruikers. 

Crypto kopen met Revolut

Met Revolut kan je erg snel een account aanmaken en crypto’s kopen. Je kan al beleggen vanaf  $1 in Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Cardano en nog vele andere. Voor het kopen en verkopen van crypto’s worden wel transactiekosten aangerekend. Deze zijn standaard 2,5%, maar met een Metal account slechts 1,5%. Je kan je crypto’s ook weer makkelijk verkopen of een overschrijving maken naar je vrienden, net zoals bij andere valuta’s. 

Met Revolut kan je ook op de hoogte blijven van bewegingen in de cryptomarkt. Zo kan je snel reageren bij bepaalde prijsdalingen of stijgingen. Je kan hiervoor een prijsalarm instellen samen met automatische geldwisseltransacties. 

En ook je uitgaven kan je leren managen met Revolut. Zo kan je vooraf bepalen hoeveel je elke maand maximaal wil uitgeven en Revolut zal je helpen om je uitgaven onder controle te houden. 

Dankzij de opkomst van deze banken zal het betalen met crypto’s steeds makkelijker worden. Bij het kiezen van de beste bank is het belangrijk om de betrouwbaarheid na te gaan en de kostenstructuur die het beste bij jouw past. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders