Bitcoin-gebruikers krijgen hulp bij verhuizen naar en werken in El Salvador

Bitcoin-gebruikers krijgen hulp bij verhuizen naar en werken in El Salvador

President van El Salvador Nayib Bukele zegt dat Bitcoin (BTC) ‘hodlers’ die belastingvrij willen verdienen, hulp zullen krijgen om in El Salvador te blijven. In een tweet op maandag zei de president dat zijn regering zal “helpen” buitenlandse werknemers te vestigen. 


De informele aankondiging is een van de vele van Bukele, die inmiddels bekend staat om zijn pogingen om El Salvador op de kaart te zetten als een “Bitcoin-standaard”.

Zo vertelde hij vorige week op de Bitcoin 2021-conferentie in Miami in een vooraf opgenomen videoboodschap voor het publiek dat hij een wetsvoorstel naar de wetgevers zou sturen waarin hij eiste dat Bitcoin een wettig betaalmiddel zou worden. 

Nu, als onderdeel van een social media-engagement met bekende cryptocurrency-figuren, suggereerde Bukele dat degenen die willen reizen om in El Salvador te werken, officiële steun zouden krijgen. Zodra Bitcoin-inkomsten tot wettig betaalmiddel zouden worden gemaakt, zouden ze niet te maken krijgen met vermogenswinstbelasting. In een aparte tweet beloofde hij “onmiddellijke permanente residentie voor crypto-ondernemers”, een stap die de interesse wekte van onder meer Tron CEO Justin Sun en Binance CEO Changpeng Zhao.

Er zijn meerdere landen in Latijns-Amerika die deze stap maken. Zo zien we vergelijkbare dingen gebeuren in Paraguay. Een congreslid uit dat land, die Twitter gebruikt om nog onofficiële regeringsplannen bekend te maken, liet doorschemeren dat Asunción binnenkort een deal met PayPal zou aankondigen. 

Kritiek wordt gemengd met bezorgdheid voor El Salvador. De politieke structuur van het land baart sommigen zorgen, terwijl anderen denken dat er internationaal verzet zal komen tegen een Bitcoin-standaard. Bukele heeft echter al toegezegd dat hij de druk van buitenaf zal weerstaan. “Sommige machtige belangen zullen proberen om deze historische #Bitcoin-beweging te laten mislukken,” schreef hij. “Ze weten wat het betekent als het slaagt. Dat zal het” voegde hij eraan toe.

Plan B Passport, een speciale dienst die Bitcoin-eigenaren helpt verhuizen naar aantrekkelijker jurisdicties zoals Portugal, moet El Salvador nog toevoegen aan zijn lijst met bestemmingen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders