Bitcoin houdt $34K vast terwijl Bloomberg Intelligence $30K steun vergelijkt met $4K in de 2020 BTC prijscrash

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView toonden aan dat BTC/USD zich woensdag stabiliseerde na een dag van verontrustende volatiliteit. Op het moment van schrijven naderde Bitcoin de $34.500 op basis van dagelijkse winsten van meer dan 15%. De dip naar $28.600 kan worden gezien als een capitulatie gebeurtenis naar aanleiding van negatief nieuws uit China, vergelijkbaar met de flash crash van $30.000 in mei.

Voor Mike McGlone, senior marktstrateeg bij Bloomberg Intelligence, was er weinig reden om zijn bullish langetermijnvisie op Bitcoin te herzien. Hij stelde dat $30.000 net zoiets was als $4.000 na de 60% prijscrash van maart 2020 – een “lijn in het zand.” Hij legde uit: “Bitcoin verkopen rond goede steun & soortgelijke dips onder de meeste middelen als ongeveer $30K dit jaar is niet goed geëindigd, en als de hamvraag deze keer is of het anders is, zien we een meer langdurige bullmarkt.” 

De populaire handelaar Rekt Capital is voorzichtiger en lette woensdag scherp op het potentieel voor Bitcoin om een negatief Wyckoff-patroon te vervullen om naar de neerwaartse uitgang te gaan.  Hij waarschuwde dat als BTC deze huidige neerwaartse wigstructuur verliest… BTC zal instorten in fase E van Wyckoff-distributie. 

Chinese mijnbouw perikelen

Een van de belangrijkste impulsen voor de huidige prijszwakte, China’s harde aanpak van de mijnbouw, zorgt voor verdeling onder de critici. In een interview met de mainstream media stelde Saifedean Ammous, auteur van The Bitcoin Standard en The Fiat Standard, dat mijnwerkers die gedwongen werden om uit China te verhuizen, BTC verkochten die ze anders zouden hebben gehouden. Hierdoor ontstond extra prijsdruk. Hij voegde eraan toe dat de betrokken munten misschien wel voor een lange periode op hold waren gezet, waardoor de bearish stemming toenam omdat monitors bewegingen oppikten van munten die al een merkbaar lange tijd niet hadden bewogen.