Bitcoin ingehaald door Uniswap op basis van dagelijkse opbrengst, en het is indrukwekkender dan je denkt

In termen van dagelijkse fee generatie heeft Uniswap twee dagen op rij Bitcoin overtroffen. Evan Van Ness, crypto industrie blogger, heeft de fee flippening waargenomen door cijfers aan te halen van Crypto Fees. Laatstgenoemd is een website die de dagelijkse fees vergelijkt die gegenereerd worden door de top blockchain netwerken. Hayden Adams, Uniswap-oprichter was er snel bij om over de mijlpaal te berichten.

Adams gaf aan dat Uniswap v2 LP fees eindelijk Bitcoin netwerk fees passeerde op het 7-daags gemiddelde. En dat het nog hoger zou zijn als de cryptofees, v3 zouden volgen. De website meldde dat Uniswap de afgelopen 24 uur $ 7,1 miljoen aan vergoedingen had gegenereerd, vergeleken met de $ 4,6 miljoen van Bitcoin, op het moment van schrijven. Een miljoen critici wezen onmiddellijk op de hoge gas fees op Uniswap als verantwoordelijke.

Adams wees desondanks erop dat de inkomsten in kwestie eigenlijk swap fees waren die betaald werden aan liquidity providers in plaats van gas fees. Hij zei dat eigenlijk gas vergoedingen in Ether (ETH) gegenereerd door Uniswap, exponentieel hoger zijn dan Bitcoin’s transactie vergoedingen. Volgens de site heeft Uniswap nu twee dagen op rij Bitcoin verslagen op liquidity provider fees.

Nu is het zevendaags gemiddelde voor de gedecentraliseerde exchange ook hoger dan dat van Bitcoin, met $ 5,9 miljoen tegenover $ 5,3 miljoen. Met een dagelijkse kostentelling van bijna 90 miljoen dollar als gevolg van recordhoge gaskosten, lag Ethereum echter ver voor op zowel Uniswap als Bitcoin. Adams verklaarde in een aparte tweet dat Ethereum laag-twee opschalen hard nodig is.

Hij stelde dat vandaag Uniswap gebruikers alleen al ongeveer 42 miljoen dollar hebben uitgegeven aan gaskosten. Hij voegde toe dat dit bijna 5X is wat werd uitgegeven aan Bitcoin netwerkkosten in dezelfde periode. Toen versie 3 van Uniswap op 5 mei werd uitgerold, was er een golf van klachten van Uniswap-gebruikers. Omdat bij de vorige iteratie van het platform, de gaskosten nog hoger bleken te zijn.

Er wordt binnenkort een laag-twee-versie gelanceerd, gebaseerd op Optimism. Volgens Bitinfocharts zijn gemiddelde gasprijzen omhooggeschoten naar een recordhoogte van $ 68. De gaskosten voor complexere operaties, zoals smart contract interacties of DEX-token swaps, liggen momenteel boven de $ 200, meldt ETH Gas Station. Veel van de respondenten op Adam’s tweet vroegen wanneer laag-twee schalen zou worden uitgerold voor Uniswap.

Lark Davis, YouTuber, was een van hen en verklaarde dat het geweldig is. En dat nu wat laag-twee schalen geïmplementeerd moet worden, zodat Uniswap bruikbaar is voor niet-rijke gebruikers. Polygon is gereed en wachtende terwijl Aave, Curve, Pool en Sushi er allemaal mee bezig zijn. Optimism is nog maanden verwijderd van lancering dus waarom wachten, vroeg Davis.

Optimism kan echter dichter bij zijn dan velen beseffen voor “whitelisted” projecten, waaronder Uniswap. Synthetix, een ander DeFi project, heeft net een upgrade voltooid om Optimism handel mogelijk te maken. Er is echter geen bevestiging over wanneer het live zal gaan.