‘Bitcoin is de koning van crypto en het is hier om te blijven’ aldus eToro CEO Yoni Assia

‘Bitcoin is de koning van crypto en het is hier om te blijven’ aldus eToro CEO Yoni Assia

Sommige regio’s willen Bitcoin misschien verbieden, maar experts uit de sector zeggen dat BTC een blijvertje is. Zo vertelde Yoni Assia, CEO van eToro, tijdens een exclusief interview aan Cointelegraph op Bitcoin 2021 in Miami, dat hij Bitcoin beschouwt als de “koning van crypto”, waarbij hij opmerkte dat de populairste digitale valuta hier is om te blijven: “Het zal me verbazen als we de prijs van Bitcoin de komende drie tot vijf jaar niet flink zien stijgen, want er zijn nog steeds 5 miljard mensen in de wereld die in principe geen goede lokale valuta hebben.”

Guy Hirsch, managing director van eToro U.S, zei dat mensen moeten geloven in de moraliteit van het decentraliseren van geld: “Ik denk dat de morele zaak voor Bitcoin en mensen leren dat het het juiste is om te doen, is om in principe staat en geld te scheiden. Het zal uiteindelijk die visie creëren waar we allemaal naar streven.”

Regelgeving: een brug tussen de oude en nieuwe wereld

Om zich voor te bereiden op een gedecentraliseerde toekomst, noemde Assia dat eToro een brug slaat tussen traditionele financiën en de crypto-industrie. Als zodanig legde Assia uit dat de combinatie van crypto-activa en aandelen belangrijk is: “De meerderheid van onze klanten verhandelt zowel cryptocurrencies als aandelen in het platform. Ik denk dat dat zeker een trend is die we in de toekomst zullen zien doorzetten,” zei hij.

Assia vermeldde verder dat het goed is om te zien dat meer instellingen de crypto-ruimte betreden, vooral als het gaat om innoveren binnen decentralized finance, oftewel DeFi: “DeFi een beetje een Wild West op dit moment. Geen regelgeving, geen echte financiële instellingen, maar wel veel geweldige innovatie. Ik denk dat we veel van die innovatie zullen zien gaan naar traditionele of gereguleerde financiële instellingen, gecentraliseerde bedrijven, om die innovatie rechtstreeks aan de consument te kunnen aanbieden.”

Ook zei Assia dat hij denkt dat er in de komende 10 jaar meer dan 100 biljoen dollar zal worden overgeheveld naar inheemse digitale activa. Hij merkte op dat dit zal worden gestimuleerd door het idee dat bijna alle financiële activa uiteindelijk zullen worden opgenomen in blockchain-netwerken in de toekomst

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.