Bitcoin kopen via Rabobank 

Bitcoin kun je niet direct kopen bij de Rabobank. Bitcoin kopen doe je namelijk bij een crypto exchange. Wel kun je Rabobank gebruiken bij het proces van Bitcoin kopen. Via de Rabobank kun je namelijk geld storten naar je crypto account, waarmee je uiteindelijk Bitcoin en andere crypto’s mee kunt kopen. 

In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dit eenvoudig doet!

Eenvoudig Bitcoin kopen - stappenplan

Bitcoin kopen via Rabobank? Volg dit stappenplan en beschik al snel over je eerste bitcoins!

Stap 1: Open een crypto wallet (Bitvavo)

Stap  2: Geld storten naar je account

Stap 3: Bitcoins kopen

Stap 1: Open een crypto wallet

De eerste stap is jezelf registeren bij een crypto exchange. Het makkelijkste is dit te doen bij Bitvavo. Dit is volledig gratis. Bitvavo is een betrouwbare en veilige crypto exchange in Nederland. 

Schrijf je hier gratis in bij Bitvavo. Verifieer vervolgens je account en ga direct van start.

Stap 2: Geld storten naar je account

De tweede stap is een tegoed storten naar je account. Nu komt de Rabobank dus van pas. Via Rabobank kun je gemakkelijk met iDEAL geld storten naar je crypto account. Let op: het kan soms even duren voordat het geld op je wallet staat. 

Ga vervolgens naar het Bitvavo dashboard, en selecteer ‘storten’ aan de rechterzijde. Selecteer hierna de betaalmethode (iDEAL bijvoorbeeld) en vervolgens ‘Rabobank‘.

Stap 3: Bitcoin kopen

De laatste stap is het kopen van Bitcoin. Beslis of het een goed moment is om Bitcoin te kopen en verwissel je gestorte geld om voor bitcoins (BTC’s).  

Ga naar het Bitvavo dashboard en scroll naar onder om ‘Bitcoin’ te selecteren. Vervolgens kun je het bedrag in euro’s intypen dat je wilt gebruiken om bitcoins te kopen. 

Klik op ‘kopen’. Even geduld en je hebt je eerste bitcoins gekocht via Rabobank!

Waarom kun je nog geen Bitcoin kopen bij de Rabobank zelf?

Crypto is relatief nog nieuw met de oprichting van Bitcoin in 2009. De afgelopen jaren heeft het een flinke ontwikkeling ondergaan met veel ups en downs. Banken weten nog steeds niet helemaal hoe ze met crypto moeten om gaan. De Rabobank heeft tot vandaag de dag nog geen functie om via hun Bitcoin te kopen. In tegenstelling tot Bitcoin kun je bij de Rabobank bijvoorbeeld wel aandelen kopen. 

Bitcoin kopen via andere banken

Vragen over Bitcoin kopen via Rabobank

Je kunt Bitcoin niet kopen bij de Rabobank zelf. Wel kun je via Rabobank geld storten naar je crypto account en op deze manier Bitcoin kopen. Bekijk ons stappenplan hierboven hoe je dit eenvoudig doet.

Bitcoin koop je bij een crypto exchange zoals Bitvavo. Via Rabobank kun je geld storten naar je crypto account. Zodra het geld op je account staat kun je eenvoudig Bitcoin kopen. Bekijk ons stappenplan hierboven hoe je dit eenvoudig doet.

Op het antwoord van deze vraag kunnen we alleen maar speculeren. Op dit moment is het nog niet duidelijk of ‘klassieke’ banken crypto’s zullen omarmen, en of het ook mogelijk gaat zijn om via de Rabobank zelf Bitcoin te kopen.

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders