Bitcoin Mining Council is nodig om het ‘vijandige’ verhaal te bestrijden, volgens Michael Saylor

Bitcoin Mining Council is nodig om het ‘vijandige’ verhaal te bestrijden, volgens Michael Saylor

De details en het denken achter de vorming van de Bitcoin Mining Council zijn door Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, uitgelegd. Nadat Saylor een succesvolle bijeenkomst had bemiddeld tussen Elon Musk en verschillende Noord-Amerikaanse Bitcoin-mijnbedrijven, werd de raad gevormd op 25 mei. De betrokken miners zorgen voor transparantie van het huidige en geplande gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Ook lobbyen zij bij andere mining activiteiten over de hele wereld om dit ook te doen. Saylor benadrukte op de virtuele Consensus 2021-conferentie dat de raad is gevormd uit de noodzaak om meer transparantie te bieden over de Bitcoin-mining industrie en om duurzame initiatieven te bevorderen. Saylor zei dat de enige reden dat ze de bijeenkomst hadden, is omdat zij het succes van een gedecentraliseerde cryptocurrency wilden verzekeren.

En dat de bron van decentralisatie het energieverbruik is, volgens Saylor. Hij gaf verder aan dat het blijkt dat Bitcoin-miners eigenlijk geen goed forum hebben om te communiceren hoe ze hun energie opwekken. Ook dat er momenteel geen standaardmodel is voor het energieverbruik van Bitcoin, en dat ze geen toekomstvoorspellingsmodel hebben dat ze vaak gebruiken, aldus Saylor.

De Bitcoin Mining Council is echter in sommige kringen controversieel gebleken met vergelijkingen met het olieproductiekartel OPEC. De medeoprichter van Great American Mining, Podcaster Marty Bent, gebruikt namelijk zelf verspild gas uit energiecentrales om zijn Bitcoin-mijnactiviteiten van stroom te voorzien. Hij maakte in zijn nieuwsbrief van 24 mei vergelijkingen met de controversiële Bitcoin-schaalplannen die voortkwamen uit de Overeenkomst van New York van 2017.

Hierbij vroeg Bent zich af als men zich niet de laatste keer kon herinneren dat er een vergadering achter gesloten deuren was met belanghebbenden die probeerden te spreken namens een hele branche. Saylor weerlegde echter al snel de gedachte dat er iets clandestiens of ondoorzichtig was aan de bijeenkomst. Hij gaf aan dat als het een geheime bijeenkomst was, hij de volgende dag aan miljoenen mensen niet had verteld dat het een geheime bijeenkomst was.

Hij gaf overtuigend aan eenieder te hebben verteld dat ze een vergadering hadden. De noodzaak om terug te vechten tegen een vijandig anti-cryto-verhaal dat door sommige instellingen en mediakanalen wordt geportretteerd, werd door hem benadrukt. Saylor gaf aan dat ze ervoor moeten zorgen dat de mensen die vijandig staan tegenover Bitcoin en vijandig tegenover de crypto-industrie die verhalen niet definiëren en die modellen en die statistieken definiëren.

Ze zullen die modellen definiëren, bij gebrek aan goede informatie of een reactie van onze kant, volgens Saylor. Noord-Amerikaanse miners vormen de raad, waaronder Argos Blockchain, Blockcap, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital en Riot Blockchain.

Betrokkenheid van Elon Musk

Na een “zeer lang gesprek” met Elon Musk, onthulde Saylor, nam hij, de CEO van MicroStrategy, contact op met de Bitcoin-mijnbedrijven en vroeg of ze de ondernemer wilden ontmoeten. Naar verluidt vroegen de andere aanwezigen, tijdens de “constructieve” bijeenkomst, Musk om advies over hoe de groeiende koolstofangst rondom Bitcoin te bestrijden. Saylor zei dat Elon om zijn advies vroegen over hoe ze de zorgen in de mainstream daadwerkelijk zouden kunnen aanpakken.

En dat ze er een uitgebreid gesprek over hadden. Ook over hoe ze mogelijk betere gegevens naar boven kunnen halen, werd er vergadert. De eerste-orde-vraag van Musk gerapporteerd was als ze een manier konden bedenken om het energieverbruik van Bitcoin-mining te publiceren of transparant te maken? Hierop herhaalde Saylor dit gevoel en gaf toen aan van mening te zijn dat de eerste stap is om met een protocol te komen om energie-informatie te publiceren.

En dat het op een manier gebeurt zodat ze het met de wereld kunnen delen en vervolgens samenwerken om ervoor te zorgen dat ze duurzame energiedoelstellingen nastreven, aldus Saylor.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders