Bitcoin volgens Ric Edelman eerste ‘echt nieuwe activaklasse’ in 150 jaar

Oprichter van financieel adviesbureau Edelman Financial Engines, Ric Edelman, beschreef Bitcoin (BTC) en crypto-activa als een “volledig nieuwe en andere activaklasse”. En het heeft niets gemeen met gebruikelijke basisgoederen zoals aandelen, obligaties, onroerend goed, olie of grondstoffen, om er maar een paar te noemen. De financieel adviseur noemde Bitcoin en crypto “de eerste echt nieuwe activaklasse in ongeveer 150 jaar”, in een gesprek met Yahoo Finance op woensdag.

Sinds de goudmarkt is er geen innovatieve activaklasse zoals cryptocurrencies meer geweest, volgens Edelman. Edelman onthulde, als onderdeel van de discussie, dat hij financiële adviseurs hielp informeren over de noodzaak om meer open-minded te zijn over crypto als een levensvatbare diversificatie van de portefeuille.

Een recent onderzoek door bedrijfsonderzoeksbureau Opinium toonde inderdaad aan dat meer dan 90% van de 200 ondervraagde onafhankelijke financiële adviseurs in het Verenigd Koninkrijk tegen crypto-investeringen voor hun klanten waren, zoals eerder gemeld door Cointelegraph. Edelman reageerde niet specifiek op de Opinium-enquête. Toch karakteriseerde hij de terughoudendheid onder onafhankelijke financiële adviseurs (IFA’s) als te wijten aan vooringenomenheid.

Edelman verklaarde dat de meeste financiële professionals al lang in het bedrijfsleven werken. Echter, hoe meer ervaring, hoe meer talent je hebt, hoe moeilijker het is om je hoofd rond Bitcoin te krijgen, beweerde hij. BTC zou een voor de hand liggende keuze moeten zijn, volgens Edelman. Omdat portefeuillediversificatie en zaken opnieuw in evenwicht brengen, populaire strategieën van IFA’s zijn.

Financiële adviseurs hoeven alleen naar de technologische onderbouwing van cryptocurrencies te kijken om te zien dat crypto’s zich niet in hetzelfde kader bevinden als tulpen of beanie-baby’s, voerde Edelman verder aan. Crypto- en blockchaintechnologie is voor Edelman in het algemeen de “meest impactvolle commerciële innovatie sinds de ontwikkeling van internet zelf”. Een Bitcoin exchange-traded fund in de Verenigde Staten was onvermijdelijk, merkte de financieel adviseur op in 2019.