Bitcoin zakt onder $40K; instroom BTC naar gecentraliseerde beurzen neemt toe

Lex Moskovski, chief investment officer van Moskovoski Capital, deelde gegevens waaruit bleek dat dinsdag in één uur tijd, 22.917 BTC werd overgeboekt naar gecentraliseerde exchanges. Moskovski merkte op dat de instroom per uur de grootste was sinds de “Zwarte Donderdag” crash van maart 2020. Dit roept speculaties op dat de crypto-markten zich zouden kunnen voorbereiden op een grote wash-out.

Terwijl uitstroom van exchanges typisch wordt afgeleid als indicatie dat crypto-activa worden verplaatst naar koude opslag voor beveiliging van DeFi-protocollen voor opbrengst generatie, wordt instroom geïnterpreteerd als activa die worden verplaatst naar gecentraliseerde platforms om te worden verkocht.

Gegevens verzameld door on-chain crypto analytics firma Glassnode toont aan dat de afgelopen twee dagen opeenvolgende all-time highs zijn geproduceerd voor netto overdrachtsvolume van Bitcoin naar toonaangevende gecentraliseerde exchange Binance. De gegevens werden gedeeld door Twitter-analist William Clemente III.

De grafiek geeft aan dat in de afgelopen 48 uur ruwweg 35.000 Bitcoin ter waarde van meer dan $1,4 miljard op Binance is gestort.

Speculatie op Social Media

Ondanks het feit dat de Bitcoin-prijs onder de $40.000 is gezakt, vinden sommige analisten ook redenen om bullish te zijn. De populaire analist Lark Davis merkte op dat de recente neergang de 14-daagse relatieve-sterkte-indicator van Bitcoin voor het eerst sinds maart 2020 in het oversold gebied heeft geduwd, wat suggereert dat de crash misschien zijn plateau nadert.

Twitter-gebruiker YHRW80 merkt op dat de stromen naar de spot- en derivatenmarkten van Bitcoin in 2021 sterk toenemen, en concludeert dat de dominante emotie die de markten in zijn greep houdt “hebzucht” is in plaats van angst. De Bitcoin Fear and Greed Index omschrijft het huidige marktsentiment van Bitcoin echter als “extreme angst”.

Anderen verwelkomen de capitulatie als een waarschijnlijke katalysator voor een bullish herstel en voorspellen een snelle terugkeer naar een opwaarts momentum zodra de verkoop is uitgeput. 

Sommige analisten suggereren dat de katalysator voor de stijgende instroom de naderende deadline van morgen is voor de controversiële stablecoin-uitgever Tether om zijn driemaandelijkse financiële gegevens openbaar te maken als onderdeel van zijn schikking met het kantoor van de procureur-generaal van New York.