Bitcoin’s actieve adressen dalen onder die van Ethereum na 60% daling in zes weken

Het aantal actieve adressen op het Bitcoin-netwerk is in de afgelopen zes weken met ongeveer 60% gedaald van 1,3 miljoen naar ruwweg 500.000. De ineenstorting van de activiteit heeft ervoor gezorgd dat Ethereum Bitcoin heeft ingehaald wat betreft het aantal actieve adressen, waarbij het Ethereum-netwerk op vrijdag ongeveer 200.000 méér actieve portemonnees had dan Bitcoin. Het is de derde keer in een maand dat Ethereum Bitcoin heeft ingehaald door de metriek, ook gebeurde dit op 5 juni 2021, en 6 juni 2021 en de keer daarvoor was helemaal aan het begin van 2017.

Twitter-analist Mr. Whale merkte ook op dat de actieve adressen van Bitcoin zijn gedaald tot hun laagste niveau sinds april 2020 op basis van een wekelijks voortschrijdend gemiddelde. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan de agressieve daling van actieve Bitcoin-adressen, waaronder de verkoop met meer dan 50% die volgde op de all-time highs van BTC in mei en de daaropvolgende crash in de hashrate van het netwerk te midden van China’s laatste harde aanpak van lokale Bitcoin-mining.

Ethereum’s actieve adressen stegen met meer dan 9% in de afgelopen week tot 700.000 adressen, ondanks dat de prijs van Ether (ETH) meer dan 10% daalde. De piek van actieve adressen lag begin april op 900.000.

Bitcoin heeft wel zijn voorsprong terug veroverd in zowel handels- als transactievolumes, nadat het onlangs achter Ethereum was geraakt. Volgens een rapport van 23 juni van on-chain analytics provider Glassnode, is het totaal aantal unieke adressen dat interacteert met DeFi protocollen sinds mei blijven stijgen, wat suggereert dat decentrale financiële (DeFi) activiteit aan het stijgen was ondanks de bredere crypto meta-trend.

De gegevens tonen een toename van bijna 40% in het aantal wallets dat in interactie is geweest met DeFi-protocollen sinds het begin van mei, waardoor het totale aantal gebruikers is gestegen tot meer dan 2,9 miljoen. De aanhoudende vraag naar DeFi van nieuwe gebruikers zou Ethereum’s recente sterkte in netwerkactiviteit ten opzichte van Bitcoin’s kunnen verklaren.