CEO Morgan Creek Capital zegt: BTC kan binnen vijf jaar voor $250K verhandeld worden

Mark Yusko, de oprichter en CEO van Morgan Creek Capital Management gelooft dat Bitcoin in de volgende marktcyclus qua marktkapitalisatie goud kan evenaren en voor meer dan $200.000 kan worden verhandeld.

Tijdens zijn optreden op CNBC’s Trading Nation op 9 mei vergeleek Mark Yusko de snelle adoptie van Bitcoin met de groei van FAANG-bedrijven (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, en Google). Hij zei hierover: 

“Dit is een netwerk en netwerken groeien op een exponentiële manier. Dit is het snelste netwerk in de geschiedenis naar een biljoen dollar aan waarde, zeer dicht achter de FAANGs die, zoals je weet, 15 tot 20 jaar nodig hadden, afhankelijk van welke je bekijkt.”

Goud

Yusko’s prijsvoorspelling is gebaseerd op zijn aanname dat Bitcoin zal wedijveren met goud door “monetaire waarde” – een concept dat is afgeleid van de goudstandaard waarbij de valuta of fiat van een land een waarde heeft die direct gekoppeld is aan goud. Hij verklaarde: “Als de monetaire waarde van goud 4 biljoen dollar is, dan zou digitaal goud naar dat totaal moeten opschuiven.”  Yusko’s voorspelling suggereert dat Bitcoin in de toekomst voor minstens $235.000 zou kunnen worden verhandeld.

Yusko voorspelde ook dat Bitcoin het basisprotocol zal worden voor de Internet of Value, waarbij hij Bitcoin vergeleek met het Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) – het standaardprotocol waarmee computers verbinding kunnen maken en gegevens kunnen delen via het internet.

Over andere crypto-activa zoals Ethereum, Litecoin zei hij dat er ruimte is voor meer. Echter, is hij geen fan van DOGE: “Er zijn duizenden munten en DOGE is er een van de categorie die echt nutteloos is, het zijn gewoon tokens die geen onderliggende waarde of use case hebben en ze zullen uiteindelijk verdwijnen.”