Ethereum en multi-chain oracle service Chainlink is een nieuw oracle netwerk aan het bouwen dat een oplossing zou kunnen bieden (gedeeltelijk) voor zowel schaalbaarheid als front-running problemen.

Wat heeft dit van invloed op de Chainlink verwachting in Mei?

Het netwerk, Chainlink 2.0 genaamd, creëert wat het team noemt “gedecentraliseerde orakel netwerken” (DONs). Deze tweede laag netwerken werken buiten de keten, wat betekent dat bijna alle gegevens met betrekking tot het smart contract worden opgeslagen en berekend buiten de keten voordat een orakel een input maakt op de blockchain om de uitkomst van een smart contract te triggeren.

Bijvoorbeeld, als je een smart contract zou hebben dat transacties tussen ETH (+1.94%) en UNI zou beheren, dan zouden Chainlink 2.0’s orakels alle verschillende beursgegevens voor dit paar samenvoegen en alleen het on-chain smart contract de exacte prijs geven wanneer dat nodig is.Als we verder gaan, voor complexere smart contracts die meer data vereisen (zoals die voor opties of tokens met onderpand), zou iets als off-chain oracle services mogelijk het front-runnen van trades on-chain kunnen tegengaan.

Wat zou de Chainlink koers kunnen gaan worden?

Chainlink mede-oprichter Sergey Nazarov vergelijkt deze DON’s met de application programming interfaces (API’s) die ontwikkelaars gebruiken voor alledaagse computer functies (wanneer je iets Google en Google’s eigen resultaat komt naar boven, voor het weer of bitcoin (BTC, +0,46%) prijs, bijvoorbeeld, deze gegevens worden opgehaald met behulp van een API).

“Ons werk met de top DeFi-protocollen heeft ons duidelijk laten zien dat ontwikkelaars voor het creëren van de volgende generatie slimme contracten een gemakkelijk toegankelijke, bewijsbaar veilige en schaalbare set van gedecentraliseerde diensten nodig hebben die hun slimme contractcode omringen met belangrijke extra functionaliteit,” vertelde Nazarov aan CoinDesk.

In het Bitcoin-ecosysteem vereisen zogenaamde discrete logcontracten (DLC’s) vergelijkbare off-chain oracle-diensten.