CoinShares meldt: Ethereum beleggingsproducten zien grootste wekelijkse uitstroom ooit

Het wekelijkse fonds flow rapport van CoinShares toonde een uitstroom van $ 21,4 miljoen over de afgelopen zeven dagen, vergeleken met een uitstroom van $ 94 miljoen in de voorgaande week. Ether-producten registreerden hun grootste wekelijkse terugval met $12,7 miljoen. Maar ondanks het registreren van hoge wekelijkse uitstromen, hebben Ether-fondsen dit jaar wel $ 994 miljoen aan instromen gegenereerd. Het totale vermogen dat wordt aangehouden in ETH-fondsen is bijna $ 11,1 miljard. 

Fondsen gewijd aan ETH presteerden de afgelopen maanden beter dan Bitcoin, als gevolg van een inhaalvraag naar de op een na grootste cryptocurrency. Institutionele beleggers waren echter nettoverkopers van digitale activa in vier van de afgelopen vijf weken. De periode eindigend op 24 mei zag de grootste wekelijkse uitstroom met 97 miljoen dollar, volgens de CoinShares gegevens.

Het rapport zegt: “Hoewel het sentiment de afgelopen maand is verzwakt, blijven beleggers over het algemeen geëngageerd gezien de omvang van de instroom die dit jaar is gezien, zinspelend op het feit dat crypto beleggingsfondsen dit jaar alleen al $ 5,8 miljard hebben opgehaald. Dat is binnen 13% van de $ 6,7 miljard instroom die in heel 2020 is geregistreerd.

Crypto holdings onder institutionele managers bereikten recordniveaus tijdens het hoogtepunt van de bullmarkt eerder dit jaar. Natuurlijk hebben veel beleggers winst genomen na de meest recente vlaag van marktvolatiliteit. Niettemin suggereert het wekelijkse fonds flow rapport dat het marktsentiment geleidelijk verbetert. 

Ondertussen is de Bitcoin-prijs maandag boven de $41.000 uitgestegen, met een winst van 12% toen de markten uitkeken naar een herstel boven de belangrijkste technische niveaus. De prijs van Ether herstelde ook met 9% en kwam uit op $2.566.