Crypto-experts laten zich uit over de recente volatiliteit Bitcoin

De prijs van Bitcoin en veel cryptocurrencies mag dan een dubbelcijferige procentuele daling hebben genomen in de afgelopen 24 uur, sommige crypto-experts lijken nog steeds voorzichtig optimistisch te zijn over de markt als geheel.

In een interview op CNBC’s Squawk Box op woensdag, zei Galaxy Digital-oprichter Mike Novogratz dat het “een tijdje gaat duren” voor cryptomarkten om te consolideren en een bodem te vinden, terwijl de prijs van Bitcoin (BTC) eerder op de dag naar $ 30.000 dook. Novogratz’s opmerkingen kwamen toen de prijs van de crypto-activa ruwweg $ 38.000 was, nadat deze gisteren bij het sluiten van de aandelenmarkten meer dan $ 42.000 was geweest.


“Er was een samenloop van gebeurtenissen: een combinatie van belastingdag, de tweets van Elon Musk, we begonnen de positiviteit in de prijsactie af te breken, en nu hebben we een liquidatie-evenement,” zei Novogratz. “Het zal niet meteen terugveren, het zal een tijdje consolideren.” Hoewel de Galaxy Digital CEO schatte dat Bitcoin een bodem zou kunnen bereiken bij $36.000 of $38.000, veerde de prijs iets op tot $42.434 alvorens terug te glijden tot onder de $40.000. 

Recente volatiliteit

Er zijn waarschijnlijk veel factoren die meespelen bij de recente volatiliteit van de cryptomarkt. Cryptocurrency prime broker Genesis Global Trading meldde dat er ’s nachts een Bitcoin-gedreven sell-off was als gevolg van gedwongen liquidaties en levered close-outs. Ondertussen zei Genesis dat veel Ether (ETH) cash kopers binnenkwamen toen de prijs van het token voor het eerst sinds begin april onder de $ 2.000 daalde, en macrofondsen kochten BTC toen de prijs $ 35.000 bereikte. Genesis zei: “Hoewel de initiële volumes aan het begin van de rally van vanochtend vanaf de dieptepunten gedempt waren, zien we de markt stabiliseren met meer consistente institutionele eetlust.”

Anderen in de crypto gemeenschap – waaronder Konstantin Boyko-Romanovsky, CEO en oprichter van validator node hosting platform Allnodes, en Steve Ehrlich, CEO en mede-oprichter Voyager Digital – zeiden dat de recente prijsdalingen kunnen worden toegeschreven aan mensen die hun investeringen migreren na berichten dat China naar verluidt crypto beurzen, diensten en transacties had verboden. 

“Correctie in de cryptocurrency markt is een veel voorkomend fenomeen,” zei Boyko-Romanovsky. “Het betekent echter niet dat er een bearmarkt aan de gang is. Dat laatste zou het geval zijn als de blockchain industrie tekenen van vertraging zou vertonen: “Dat kan niet verder van de waarheid zijn.” Ehrlich voegde daaraan toe: “We zien een correctie, maar dit is een kans voor retail deelnemers om zich opnieuw te vestigen en hun posities in de markt te vergroten. Crypto gaat nergens heen.”