Crypto korting voor online winkelen via Apple Pay en Google Pay

Crypto korting voor online winkelen via Apple Pay en Google Pay

In een aankondiging op de Coinbase blog die op dinsdag werd uitgegeven, onthulde de wisseldienst dat vanaf juni een aantal whitelisted klanten zullen worden geselecteerd om te profiteren van de crypto ‘korting-functie’. Gebruikers van een Coinbase Card zullen crypto kunnen gebruiken om te betalen via Apple Pay en Google Pay, en tegelijkertijd tot 4% aan kortingen voor online winkelen kunnen verdienen.

Coinbase werd in februari 2020 al een directe uitgever van Visa-kaarten. Tegen maart 2020 zouden Coinbase Card-gebruikers in Europa hun kaarten al kunnen gebruiken op Google Play. Afgezien van de tot 4% aan crypto-kortingen, zegt de exchange dat het ook andere plannen heeft om haar Coinbase Card-beloningsprogramma uit te breiden. Zo heeft Coinbase Card sinds juni 2019 meer landen toegevoegd aan haar dekking, terwijl het de ondersteunde virtuele valuta’s heeft verhoogd om zelfs stablecoins zoals Dai (DAI) op te kunnen nemen.

De aankondiging van Coinbase komt te midden van een aanzienlijke groei in mobiele telefoonbetalingen in de Verenigde Staten. Hoewel de penetratie van mobiele telefoonbetalingen in de VS nog steeds achterblijft bij die van China, kende de sector een groei van 29% in 2020.

Crypto-debetkaarten worden nog steeds gezien als een belangrijk onderdeel van de inspanningen om het gebruik van cryptocurrency voor microtransacties in de detailhandel te bevorderen. Ondertussen hebben betalings giganten zoals PayPal ook de retail arena voor cryptobetalingen betreden met Amerikaanse klanten die voor online winkelen met Bitcoin (BTC) kunnen betalen. Volgens een onderzoek van Mastercard uit mei heeft 40% van de respondenten over de hele wereld interesse getoond in het gebruik van cryptobetalingen in 2022.

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders