Crypto-vastgoedprijzen schieten de hoogte in; Het is nu zelfs mogelijk om met DOGE appartement te kopen in Portugal

Hoewel Dogecoin (DOGE) vaak gezien wordt als een grap, kun je nu wel hele luxe appartementen ermee kopen in Lissabon, Portugal. Zug-gebaseerde crypto betalingen en OTC liquiditeit provider FNTX Capital Suisse is een partnerschap aangegaan met de Portugal-gebaseerde projectontwikkelaar 355 Developments om in de hoofdstad condo’s aan te bieden voor crypto.


Het partnerschap zal kopers in staat stellen appartementen te kopen met Dogecoin, Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Cardano (ADA) via FNTX’s “Real Estate Exchange,” die de crypto-prijsstelling van elke listing in real-time bijwerkt. Er zijn momenteel drie aanbiedingen op de beurs, met de goedkoopste – een twee-slaapkamer appartement – geprijsd op ongeveer 1,57 miljoen Dogecoin, of ruwweg $ 690.000. De duurste listing is een penthouse geprijsd op ongeveer 5 miljoen Dogecoin, ter waarde van ruwweg $ 2,2 miljoen.

Groeiende trend

Cryptobetalingen raken steeds meer verspreid. Yahoo Money meldt dat april een toename zag van Amerikaanse verkopers die cryptobetalingen voor onroerend goed willen accepteren: “Afgelopen maand waren er 71 listings die crypto of Bitcoin noemden in hun beschrijving op de onroerend goed listing site”

Ook Miami’s Arte Surfside luxe appartementen zouden nu betaling voor onroerend goed accepteren in meerdere cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en Ether, aldus de Cointelegraph op vrijdag.

Op woensdag kondigde de grootste openlucht locatie van Montreal, “Beach Club”, aan dat patrons vanaf volgend jaar ook alcoholische dranken kunnen kopen met crypto. Beach Club eigenaar Olivier Primeau zei dat er “verschillende platforms” worden overwogen voor lancering in 2022.

Hoogstwaarschijnlijk heeft het populairder worden om crypto te accepteren voor betalingen, net zoveel te maken met het krijgen van gratis publiciteit als met de toekomst van de digitale economie.