Cryptocurrency-indexen die debuteren met Bitcoin en Ether, gelanceerd door S&P

Een belangrijke wereldwijde bron voor op index gebaseerde gegevens en onderzoek, S&P Dow Jones Indices, heeft zijn eerste cryptocurrency-indexen geïntroduceerd te midden van een hernieuwde golf op cryptomarkten. Maandag maakte het bedrijf bekend dat het drie crypto-indexen heeft gelanceerd die zijn gekoppeld aan de prestaties van de twee grootste cryptocurrencies: Bitcoin (BTC) en Ether (ETH).

Op Bitcoin gebaseerde S&P Bitcoin Index (SPBTC), Ether-gebaseerde S&P Ethereum Index (SPETH) en S&P Cryptocurrency MegaCap Index (SPCMC), zijn de nieuw geïntroduceerde indexen. De SPCMC is ontworpen om de prestaties van BTC en ETH te volgen, gewogen naar marktkapitalisatie. Op de website van S&P zijn alle drie de indexen onmiddellijk beschikbaar.

De nieuwe crypto-indexen zijn ontworpen om de prestaties te meten van crypto-activa die zijn genoteerd op erkende, open beurzen die voldoen aan de minimale vereisten voor liquiditeit en marktkapitalisatie, benadrukte het bedrijf. Volgens de S&P Dow Jones Indices zijn de indices bedoeld om transparantie te brengen in de opkomende markt voor cryptocurrency.

S&P cryptoprijzen en referentiegegevens worden geleverd door crypto-boekhoud- en databedrijf Lukka, volgens de aankondiging. Het moederbedrijf S&P Global van S&P DJI, evenals de miljardair-investeerder George Soros en boekhoudkundig adviseur CPA.com, ondersteunen het bedrijf. Eerst kondigde S&P DJI zijn plan aan om cryptocurrency-indexen eind 2021 te lanceren, naar verluidt gericht op dekking van maximaal 550 digitale activa.

Een belangrijke mijlpaal voor de acceptatie van cryptocurrency door traditionele financiële instellingen wordt gemarkeerd door de laatste stap van S&P DJI op de cryptomarkt. De stap komt te midden van een hernieuwde rally op cryptomarkten. Hierbij bereikte de tweede grootste cryptovaluta, Ether, maandag op basis van marktkapitalisatie, een nieuw record boven $ 3.400.