Cryptovaluta zal opgenomen kunnen worden in externe wallets door PayPal-gebruikers

PayPal onthulde dat het gebruikers in staat zal stellen hun digitale activa over te nemen naar wallets van derden. Zo lijkt de omarming van cryptocurrencies door de betalingsprovider te groeien. Woensdagmiddag werd het nieuws door Reuters gemeld. En het komt slechts zeven maanden nadat PayPal voor het eerst crypto-aankopen op zijn platform mogelijk maakte.

De beslissing werd toen aangekondigd als een belangrijke mijlpaal in de reguliere erkenning van digitale activa. PayPal-gebruikers kunnen hun cryptocurrencies naar andere wallets sturen in plaats van het gewoon op PayPal te houden of het in fiat-valuta te verkopen voor opname. Dit volgens de aankondiging van woensdag. Noch Reuters noch PayPal hebben echter gespecificeerd wanneer de crypto-opnamefunctie zou worden ondersteund.

De eerste uitrol van wallets van derden kan geleidelijk en locatie gebaseerd zijn. Als het zoiets is als de beslissing van PayPal om afgelopen herfst cryptocurrency-aankopen mogelijk te maken. Het lijkt erop als PayPal’s omarming geworteld is in een duidelijk gedefinieerde strategie. Deze laat het gebruik van digitale activa in de loop van de tijd snel groeien.

Dan Schulman, CEO, gelooft dat we het komende decennium een “enorme afname van het gebruik van contant geld” zullen zien, zoals Cointelegraph eerder meldde. Schulman voegt daaraan toe dat alle betalingsmodaliteiten in de mobiele telefoon zullen ineenstorten. Hij gaf ook aan dat creditcards als vormfactor zullen verdwijnen. En dat mensen hun mobiele telefoon gebruiken omdat deze veel meer waarde kan toevoegen dan alleen maar tikken op een creditcard tikken.

Schulman gaf eerder deze maand ook aan dat de cryptobusiness van PayPal al dividenden betaalde voor het bedrijf. Hij zei dat ze enorm veel echt geweldige resultaten hebben behaald met hun crypto-inspanningen.