Daling tot driejarig dieptepunt van 40% voor Bitcoin-marktdominantie

De dominantie van altcoin is gestegen naar het hoogste niveau in ongeveer drie jaar, terwijl Bitcoin nogmaals tuimelt als reactie op Elon Musk’s Twitteraccount. Bitcoin (BTC) vertegenwoordigt 40,3% van de gecombineerde kapitalisatie van crypto-activa op het moment van het schrijven van dit artikel. Volgens CoinMarketCap is dit het laagste sinds juni 2018. In januari 2018 bereikte Bitcoin een dieptepunt in marktdominantie van 33%.

Toen koelde het af van zijn vorige piek, terwijl de altcoins net hun eigen piek bereikten. Momenteel is Bitcoin niet ver verwijderd van zijn tweede laagste niveau van 36% van drie jaar geleden in mei 2018. Na vorige week een all-time high van bijna $ 1,5 biljoen te hebben bereikt, staat de gecombineerde kapitalisatie van altcoins momenteel op $ 1,25 biljoen. De laatste tijd heeft Ether (ETH) zijn dominantie zien toenemen.

Hierbij kruipt de kapitalisatie van Ether omhoog naar ruwweg de helft van die van Bitcoin en vertegenwoordigt een cryptomarktdominantie van meer dan 19%. Ook vertegenwoordigt Ether 32% van de gecombineerde altcoin market cap. Met 4% van de totale cryptokapitalisatie staat Binance Coin (BNB) op de derde plaats, gevolgd door Cardano (ADA) met 3,3% en Dogecoin (DOGE) met 3%.

De altcoins-markten wordt door Binance Coin daarentegen gedomineerd met 6,7%, door Cardano met 5,5% en door Dogecoin met 5%. Het verlies van de dominantie van Bitcoin is mogelijk nog versterkt door Elon Musk. In een tweet op maandag heeft hij laten doorschemeren dat Tesla zijn BTC-aandelen mogelijk van de hand zal doen, wat een crash van 15% in 18 uur veroorzaakte.

Verschillende altcoins hebben zwakkere pullbacks gezien, terwijl Bitcoin nu 35% onder het hoogste punt van 14 april staat. Momenteel staat Ether 24% onder het hoogste punt van woensdag op $ 4.350. ondanks de bearish meta-trend zijn sommige markten aan het stijgen, met Cardano dat zondag steeg naar de all-time highs van $ 2,45.