Daling van Bitcoin en Ethereum transactiekosten naar het laagste punt van zes maanden

Naarmate de markten afkoelen na de recente crypto-neergang, zijn de transactiekosten van Bitcoin en Ethereum gedaald tot dieptepunten van zes maanden. De gemiddelde prijs voor het uitvoeren van een transactie met Bitcoin is gedaald van een recordhoogte van 62,77 dollar in april tot ongeveer 7,20 dollar, volgens BitInfoCharts. Het is een daling van 88% in slechts zes weken.

Door een afname van de algehele marktactiviteit lijken de dalende transactiekosten voor Bitcoin te zijn veroorzaakt. Volgens CoinGecko verdampen dagelijkse volumes hierbij van meer dan $ 67 miljard op 10 mei tot $ 30 miljard op het moment van schrijven. De afgelopen maanden heeft de bliksemsnelle 2021 crypto bull-run gezien dat de gemiddelde transactiekosten regelmatig omhoogschieten naar ongekende niveaus. Kosten die samengaan met het gebruik van Bitcoin of het Ethereum-mainnet.

Na een aankondiging op 8 februari dat Tesla $ 1,5 miljard aan Bitcoin aan zijn balans heeft toegevoegd, zijn de kosten van Bitcoin in februari 2021 bijna verdrievoudigd in twee weken. Een golf van crypto-speculatie werd door het nieuws veroorzaakt, waarbij de prijs zijn vroegere record van $ 40.000 doorbrak, voordat hij uitkwam op $ 54.410.

Het 24-uursvolume voor Bitcoin (BTC) is met bijna het dubbele gestegen van $ 57 miljard op 7 februari, de dag vóór de aankondiging van Tesla, tot $ 101 miljard op 23 februari, blijkt uit gegevens van CoinGecko. Nadat de prijs van BTC op 14 april een piek bereikte om een lokale top van $ 64.804 te markeren, steeg de gemiddelde prijs van Bitcoin-vergoedingen opnieuw naar een recordhoogte van $ 62,77 op 21 april.

Op 21 april bereikten de vergoedingen van Bitcoin een piek, aangewakkerd door een toename van de marktactiviteit toen de markten zwakte begonnen te vertonen. Dit kwam doordat handelaren tegen elkaar raceten om uit te betalen in de buurt van de hoogtepunten. De gemiddelde Ethereum-vergoedingen zijn gedaald van de recordhoogte van 20 mei van $ 72,21 naar slechts $ 4,80, een verlaging van 93% in minder dan twee weken, laten gegevens van YCharts ook zien.

De gemiddelde kosten stegen van $ 3,50 aan het begin van het jaar tot nieuwe hoogtepunten van bijna $ 40 eind februari, door de toenemende acceptatie van door Ethereum aangedreven gedecentraliseerde financiën en non-fungible tokens. Een speculatieve razernij rond Shiba Inu (SHIB) en andere ERC-20-hondentokens zorgde voor verdere congestie op het Ethereum-mainnet.

Terwijl ontwikkelaars probeerden de vergoedingsmarkten te disciplineren via de Berlijnse hard fork van april. Zo bereikten de vergoedingen vorige maand opnieuw recordhoogten. Voor het laatst vestigden de transactiekosten van Ethereum een nieuw record van $ 71,21 op 19 mei. Een stormloop van handelaren die raceten om hefboomposities on-chain te verlaten te midden van dalende cryptoprijzen, was verantwoordelijk voor de stijging, werd hierbij door Cointelegraph gemeld.

Op het hoogtepunt van de onrust op de markt brachten complexe slimme contracttransacties meer dan 10 keer het gemiddelde met zich mee. Chief strategy officer van CoinShares, Meltem Demirors, beweerde hierbij meer dan $ 1.000 te hebben betaald voor een enkele transactie.