De BTC-adoptie van El Salvador vereeuwigt door Bitcoin-miner Poolin op de blockchain

El Salvador wordt de eerste natiestaat die Bitcoin adopteert, omdat het wettig betaalmiddel nu vereeuwigd is op de blockchain. Zoals gebruikelijk is voor de cryptocurrency. Gegevens van Blockchair, blockchain-ontdekkingsservice, tonen blok 686.938 met de boodschap “asamblea aprueba la ley bitcoin”. Vertaald betekent dit “vergadering keurt Bitcoin-wet goed”.

Ook is dit de kop op de voorpagina die woensdag door het El Salvadoraanse dagblad Diario El Salvador wordt gedragen. De derde grootste Bitcoin-mijnpool volgens hash-snelheid, Poolin, was verantwoordelijk voor het minen van het transactieblok dat het bericht bevatte. De wetgever van El Salvador heeft een wetsvoorstel aangenomen om Bitcoin wettig betaalmiddel in het land te maken, zoals eerder gemeld door Cointelegraph.

Een golf van steun voor BTC onder belangrijke regeringsfiguren in Latijns-Amerika blijft ondertussen opkomen tot de opwinding van verschillende voorstanders van Bitcoin. Chris Burniske, partner bij op blockchain gericht durfkapitaalfonds Placeholder VC, tweette in reactie op de groeiende trend dat deze stap een middel zou kunnen zijn voor Latijns-Amerikaanse landen om terug te slaan op dollars en schulden.

Donald Trump de voormalige Amerikaanse president versterkte eerder deze week zijn Bitcoin-standpunt en verklaarde dat BTC concurreerde met de Amerikaanse dollar. Satoshi Nakamoto, BTC-maker, etste de kop op de voorpagina van The Times van 3 januari 2009 over het genesisblok van de blockchain met, “The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.”

De herdenking van Poolin over de historische Bitcoin-legaliseringsstap van El Salvador’s komt meer dan een decennium later. Ook bevatten een paar blokken in de Bitcoin-blockchain berichten en andere verwijzingen die bedoeld zijn om bepaalde gelegenheden te herdenken. In januari kwam de blokhoogte 666.666 rond en voegde de “winnende miner” een vers uit de Bijbel namelijk, “Do not be overcome by evil, but overcome evil with good – Romans 12:21.”

Coinbase liet in april Bitcoin-mijnpool F2Pool een artikel van de New York Times insluiten in blok 679.187.