De foto die Dogecoin inspireerde nu als NFT verkocht voor 4 miljoen dollar

Dogecoin kreeg in 2021 veel aandacht en dat had een dramatische prijsstijging tot gevolg. De originele foto waar de cryptocurrency Dodgecoin (DOGE) ooit mee begon, is inmiddels verkocht als een niet-fungibele token (NFT) op very.auction.

Op deze website kun je de originele afbeelding waar het allemaal mee begon, zien. “Deze foto van de Shiba Inu ‘Kabosu’ werd genomen door haar eigenaar Atsuko Sato op 13 februari 2010,” legt de beschrijving onder de foto uit, hieraan toevoegend: “Na het delen van het op haar persoonlijke blog samen met de reeks andere beroemde beelden onder de titel ‘Een wandeling maken met Kabosu-chan,’ gingen deze foto’s verder met het kickstarten van de Doge meme en hebben sindsdien het web gecirculeerd – er is geen meer iconische dan deze foto.”

De NFT werd geslagen door een gebruiker genaamd @kabosumama op 31 mei, aldus de veilingsite. Het eerste bod landde op 8 juni van een gebruiker die bereid was om 6,5 Ethereum (ETH) te betalen voor het stuk. Het bieden escaleerde vanaf daar en het winnende bod van 1.696,90 ETH – meer dan $4M op het moment van publicatie – werd gedaan op 11 juni.

Dogecoin’s prijs is aanzienlijk gestegen in 2021 met een topping van boven $ 0,70 per munt. Het actief is sindsdien echter aanzienlijk gedaald, in lijn met de rest van de cryptomarkt. Op moment van publicatie is de munt ruwweg $ 0,31.