De ‘whale activity’ van Dodgecoin vertraagt nu miljarden dollars de blockchain verlaten

De ‘whale activity’ van Dodgecoin vertraagt nu miljarden dollars de blockchain verlaten

Na een vlaag van activiteit diebitcoin doge ethereum Dogecoin (DOGE) kortstondig een hogere dollarwaarde aan dagelijkse transacties zag verwerken dan Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) samen, lijkt de stijging in netwerkactiviteit nu tot stilstand te komen

Dogecoin’s prijsstijging gedurende 2021 ging gepaard met een even bizarre stijging van de waarde van transacties die plaatsvinden op haar blockchain. De dollarwaarde van DOGE verzonden van wallet- to- wallet piekte op 5 mei op $82 miljard. Dat was meer dan de $35 miljard geregistreerd op Bitcoin en $12 miljard op Ethereum.

Het overtreffen van de twee meest bekende blockchains in de wereld is des te verbazingwekkender, gezien het feit dat Dogecoin dagelijkse verwerkte totalen zo laag als $ 10 miljoen waren in het recentelijke december 2020. In 2021 kwamen er nieuwe ogen op Dogecoin gericht door Tesla CEO Elon Musk en door de geconcentreerde inspanningen van handelaren in sociale media die Dogecoin wilden oppompen.

Terwijl de algemene activiteit op Dogecoin ruim boven de waardes van december blijft, was er in mei een aanzienlijke ommekeer te zien, wat suggereert dat de ‘whales’ misschien Dogecoin-moe worden. Dogecoin verwerkte woensdag iets minder dan $5 miljard aan dagelijkse transacties, een daling van 93% ten opzichte van de all-time high van $82 miljard eerder in de maand. Ondertussen daalde de gemiddelde transactiewaarde van DOGE vorige week sterk van $1,16 miljoen op zondag naar minder dan $240.000 drie dagen later op woensdag – een daling van bijna 80%. De te hoge gemiddelde transactiewaarde van de munt is de afgelopen maand blijven aanhouden en is, ondanks de veel kleinere steekproef, een teken dat Dogecoin voornamelijk werd gebruikt door grote accounthouders.

Hoewel de toenemende activiteit op de Dogecoin blockchain zich verspreid in pieken over het jaar heen, waren er duidelijke stijgingen medio april, toen handelaren pogingen begonnen te ondernemen om de waarde van Dogecoin kunstmatig op te pompen in de aanloop naar 4/20 dag. De daaropvolgende daling van de netwerkactiviteit ging gepaard met een daling van 63% van de Dogecoin-prijs gedurende het grootste deel van mei, toen de prijs daalde vanaf de recente all-time high van $0,73.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders