Dogecoin-imitator Shiba Inu zet hoge Binance-notering neer

Shiba Inu (SHIB) kwam slechts twee dagen geleden binnen in CoinMarketCap’s top 20 ranglijst, waarschijnlijk als reactie van handelaren op de hype rond Dogecoin (DOGE). Binnen 48 uur ging het SHIB token van een waardering van $0,000003 naar $0,000032 – een stijging van 966%, die bij de meer dan 2.300.000% groei sinds het begin van het jaar komt.

Binance notering

Binance kondigde aan dat het op 10 mei SHIB zou openstellen voor verhandeling in zijn innovatie zone. De Binance aankondiging zei over Shiba Inu: “SHIBA INU (SHIB) is een experiment in gedecentraliseerde gemeenschapsvorming en een andere meme-coin vergelijkbaar met Dogecoin.” Hier werd aan toegevoegd: “SHIB is de native token van SHIBA INU en zal de eerste token zijn die wordt genoteerd en gebruikt als een stimulans voor het gebruik van ShibaSwap, een gedecentraliseerde uitwisseling.” 

Toen Binance aankondigde dat het SHIB in zijn innovatie zone (een handelsfunctie met hoog risico) zou noteren op maandagochtend, verdubbelde de waardering van het token meer dan in twee uur tijd, door van $0,000013 naar $0,000032 te klimmen.

Waarde van de tokens

CoinMarketCap schrijft een $11-miljard market cap waardering toe aan het token, gebaseerd op een eenheidsprijs van $0,00002617 en een circulerende voorraad van 394 miljard SHIB. CoinGecko heeft nog geen market cap waarde toegekend aan Shiba Inu, omdat het nog steeds niet de huidige muntvoorraad heeft bepaald.

De Shiba Inu website beweert dat 50% van de SHIB tokenvoorraad onherroepelijk is opgesloten in Uniswap om liquiditeit te verschaffen. De andere 50% is naar Ethereum mede-schepper Vitalik Buterin gestuurd als een “burn” gebaar, echter, Buterin heeft nog steeds volledige toegang tot de fondsen. De 500 biljoen SHIB tokens in Buterin’s publieke wallet zijn momenteel gewaardeerd op meer dan $15 miljard, veel meer dan de waarde van zijn Ether (ETH) holdings, die momenteel iets meer dan $1,3 miljard waard zijn.