Door ‘In The End’ tweets van Musk daalt Bitcoin-prijs met $ 2K

Door donderdag een nieuwe reeks cryptocurrency-gerelateerde tweets te plaatsen, heeft Elon Musk, CEO van Tesla, de cryptocurrency-markten nog meer onder druk gezet. Nadat Musk naar Twitter ging om opnieuw over Bitcoin (BTC) te posten, verloor Bitcoin ongeveer $ 2.000 binnen enkele uren. Hierop reageerde de Bitcoin-prijs onmiddellijk en daalde in een uur van ongeveer $ 38.700 naar $ 37.500.

Musk tweette meer cryptische berichten in de thread, waaronder een andere tweet met een uiteenvallend thema over dalende cryptoprijzen, evenals een bericht op Dogecoin (DOGE). Intussen bleef Bitcoin dalen. Vervolgens daalde Bitcoin naar een dieptepunt van $ 36.400 en daalde met meer dan 6% in de afgelopen 24 uur. Volgens gegevens van CoinMarketCap handelt BTC op $ 36.322 op het moment van schrijven.

Gisteren probeerde Bitcoin opnieuw $ 40.000 te testen. Kort hierna kwam de prijsbeweging. Sommige handelaren suggereerden hierbij dat BTC een correctie zou kunnen ondergaan voordat een opwaartse trend door zou gaan. In de cryptogemeenschap zorgden de nieuwe Bitcoin-tweets van Musk voor een nieuwe golf van verontwaardiging. Aan de geloofwaardigheid van Musks tweets over Bitcoin werd getwijfeld door sommigen.

Sinds Musk de opschorting van Tesla’s BTC-betalingsoptie aankondigde vanwege milieuzorgen over Bitcoin-mining, is hij alom bekritiseerd in de gemeenschap. BTC daalde hierdoor midden mei bijna $ 30.000. Op Twitter is Musk naar voren gekomen als een belangrijke Bitcoin-prijs influencer. Door in februari een Bitcoin-aankoop ter waarde van $ 1,5 miljard aan te kondigen, veroorzaakte hij eerder ook groot optimisme op de markt.

Musk liet doorschemeren dat het bedrijf zijn Bitcoin-bezit van zijn balans zou kunnen schrappen, na de opschorting van de betaling van BTC bij Tesla. Vlak voor het Miami Bitcoin 2021-evenement dat vanmorgen van start gaat, aangeprezen als het ‘grootste Bitcoin-evenement in de geschiedenis’, zijn de nieuwste tweets van Musk verschenen.