Ebay onderzoekt de mogelijkheden voor crypto betalingsopties en NFT-veilingen

Grote onlinemarktplaats eBay wil graag crypto-betalingsopties als mogelijkheid voor haar klanten gaan aanbieden. 

In een interview met CNBC vandaag, zei eBay CEO Jamie Iannone dat het bedrijf zal “blijven kijken” naar betalingsopties zoals crypto en overweegt om cryptovaluta als betaalmiddel te accepteren. Daarnaast zei hij dat eBay ook kijkt naar mogelijkheden om niet-fungibele tokens (NFT’s) op een eenvoudige manier op het platform te introduceren.

“Een van de geweldige dingen van eBay is dat wanneer er een nieuwe trend is, deze gewoon op eBay verschijnt,” zei Iannone. “Dat is wat we zien op gebieden als NFT, waar we kijken hoe we dat beter kunnen verkennen.”

De CEO zei dat delen van NFT’s “nu al transacties” op het platform uitvoeren, maar dat eBay het proces voor kopers en verkopers nog niet heeft vereenvoudigd. Sommige gebruikers zijn reeds in staat om Bitcoin (BTC) te koop aan te bieden op het platform,zonder dat eBay daar tegen op treedt. Leidinggevenden bij de online marktplaats hebben eerder laten doorschemeren dat eBay open zou kunnen staan voor het accepteren van crypto betalingen. 

Het platform werkte, voordat de betalingsprovider vorig jaar aankondigde dat het cryptohandel zou toestaan, ook samen met PayPal om betalingen te vergemakkelijken. Het bedrijf stapt inmiddels langzaam over van het gebruik van PayPal naar e-commercebedrijf Adyen. Vanaf het eerste kwartaal van 2021 heeft eBay ruwweg 187 miljoen actieve kopers.