Een door Dogecoin gesponsorde NASCAR-coureur crasht; Dogecoin zakt tegelijkertijd ook op markten

Een door Dogecoin gesponsorde NASCAR-coureur crasht; Dogecoin zakt tegelijkertijd ook op markten

Een Dogecoin-raceauto raakte op spectaculaire wijze een muur tijdens het weekend, terwijl Dogecoin (DOGE) ongeveer hetzelfde deed op de markten. 

Zaterdag eindigde de NASCAR Xfinity Series Race in Nashville in een ramp voor de door Dogecoin gesponsorde auto, waarbij de Chevrolet Camaro met DOGE-embleem, bestuurd door Stefan Parsons, in de 70e ronde tegen de muur knalde. De trouwe fans van de DOGE cryptocurrency waren enthousiast voor de race, waarbij de hashtag #dogecar trending werd op Twitter in de aanloop naar het evenement op zaterdag. Echter, als gevolg van het ongeval, eindigde de Dogecar op de laatste plaats. Ondanks het verlies waren de Dogecoin-supporters dankbaar voor de publiciteit.


Dogecoin zelf is het tijdens datzelfde weekend ook niet zo goed vergaan, met een daling van 14% van ongeveer $0,30 naar een dieptepunt op zondag van bijna $0,26. DOGE heeft 30% verloren in de afgelopen twee weken en is momenteel 64% gedaald van zijn all-time high van $ 0,73 op 8 mei.

Eerder al stond de DOGE-coin op de auto van coureur Josh Wise die $ 55.000 aan DOGE-donaties inzamelde op Reddit om zijn entree in 2014 te financieren. De sponsordeal voor de auto die afgelopen weekend racete, werd begin maart aangekondigd door B.J. McLeod Motorsports. Coureur Stefan Parsons, verklaarde: “De kans krijgen om een schema te runnen dat een ongelooflijk verhaal heeft van het raceteam van mijn vader is iets waar ik zo trots op ben.”

In gerelateerd nieuws gemeld door Cointelegraph, is Xfinity Series coureur Landon Cassill overeengekomen om een deel van zijn salaris te ontvangen in Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) als onderdeel van een sponsoring met crypto broker Voyager. Voyager rondde een 19-jarige overeenkomst af om Cassill te sponsoren, te beginnen met de race van dit weekend op de Nashville Superspeedway. Cassill bevestigde dat het bedrijf de deal volledig zou betalen met een “portfolio van verschillende digitale activa.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders