Voor het eerst bereikt Ethereum $ 3.000 en is nu groter dan Bank of America

Maandag overschaduwde Ether (ETH) -token van Ethereum, het psychologisch opvallend cijfer van $ 3.000 per token en steeg op het moment van schrijven tot $ 3.003 op Binance. Op verschillende grote beurzen waaronder Bybit, Coinbase en BitMEX, bereikte de ETH-prijs de mijlpaal. In termen van totale marktkapitalisatie heeft de stijging, Ethereum geholpen instellingen zoals The Walt Disney Company en Bank of America in te halen.

Volgens de trackingwebsite Infinite Market Cap is ’s werelds grootste blockchain met slimme contractondersteuning deze week met 24% gegroeid tot $ 346,72 miljard. Bitcoin (BTC) zit momenteel op een marktkapitalisatie van $ 1.079 biljoen ter vergelijking. Dit is net onder de totale marktkapitalisatie van het edelmetaal zilver op $ 1.416 biljoen en boven die van het sociale mediabedrijf Facebook van $ 923,12 miljard.

Er zijn zelfs hernieuwde speculaties gevoed door de opmerkelijke run, dat Ether Bitcoin zou kunnen “flippen”. En dat het BTC zelfs zou inhalen als de grootste digitale valuta ter wereld. De verantwoordelijkheid voor de opkomst van Ethereum wordt deels gedragen door meerdere tegenwind. Een voortdurende toename van activiteit op de blockchain, ook van institutionele entiteiten, is de eerste.

De Europese Investeringsbank kondigde eerder deze week aan dat het in samenwerking met bankentiteiten zoals Goldman Sachs, een tweejarige digitale obligatie ter waarde van $ 121 miljoen zou uitgeven. De laatste tijd is de belangstelling van de detailhandel voor gedecentraliseerde financiering ook toegenomen. Hierbij bereikt de totale waarde vergrendeld, verbazingwekkende hoogtepunten van meer dan $ 100 miljard.

De ‘London’-hard fork samen met de daaropvolgende dreigende Ethereum 2.0-overgang naar een proof-of-stake consensusmodel, kunnen echter de belangrijkste gebeurtenissen zijn die beleggers verwachten. De ‘London’-hard fork omvat de EIP-1559-herziening van de vergoedingsstructuur van Ethereum. Naar verwachting zullen deze upgrades van het netwerk de vergoedingen aanzienlijk verlagen.

Ook het bedrag aan ETH dat aan miners wordt beloond zal afnemen, wat op zijn beurt naar verwachting de druk aan de verkoopzijde op het actief zal verminderen. Een gastheer voor het educatieve mediabedrijf Ethereum Bankless, David Hoffman, stelde de verschillende initiatieven gelijk aan het equivalent van drie afzonderlijke ‘halvenings’.

Deze zijn evenementen die ongeveer elke vier jaar plaatsvinden wanneer de Bitcoin-bloksubsidie wordt gehalveerd. ‘Halvenings’ worden verondersteld bij te dragen aan de prijsstijging van Bitcoin.

Ethereum heeft echter enige concurrentie in de vorm van andere slimme contract-enabled layer-one-chains. Hoewel transactiekosten de afgelopen weken enigszins zijn afgenomen, is de groeiende populariteit van Ethereum deels te wijten aan buitensporige transactiekosten op de chain. Bovendien betekent de afwezigheid van levensvatbare schaaloplossingen voor laag twee, zoals rollups, dat meerdere chains van concurrenten een golf van activiteit hebben gezien.